onsdag 26. januar 2011

Venstre

Det har vært kjent en stund at Nordkapp Venstre ikke stiller liste ved kommunevalget; Synd! Borgerne i Nordkapp fortjener et liberalt parti!

For noen dager siden snakket vi politikk under lunsjen på Corner. Overraskende mange rundt bordet sympatiserte med Venstre, og kunne stemt på partiet dersom Kim Sandberg & co stiller liste. Jeg har forståelse for at partiet ikke stiller liste. Å være som mange andre, uten å bidra spesielt mye i det politiske spillet, er bare tull. Det er allerede for mange som deltar på møter for kaffe og kaker.

Jeg er litt misunnelig på Alta som har et Venstre-alternativ med Trine Noodt som toppkandidat. Venstre er langt fra perfekt, men partiet setter viktige prinsipp høyt og det er særdeles prisverdig i kommunepolitikken. Så blir det opptil venstrepolitikerne å omgjøre prinsipp til realpolitikk i kommunestyret.

Jeg tror en Venstre-liste i Nordkapp kunne tatt stemmer fra Høyre og FrP. Venstre vil aldri bli et stort parti i Nordkapp, men det er viktig med en liberal stemme fra kommunestyrets talerstol. Kanskje er Sandberg & co klar i 2015?

Ingen kommentarer: