fredag 28. januar 2011

Beredskapsløsningen fungerte ikke!

Torsdag mistet Skarsvåg kontakten med omverden. Fasttelefon, mobiltelefon og internett falt helt eller delvis ut før strømmen forsvant i bygda.

Jeg kjenner faktisk en mann, kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet, som lå med store smerter i mange timer i går. Lurer litt på om denne mannen er klar over at kommunen egentlig har beredskap for dette, en beredskap som slett ikke fungerte under uværet som var på torsdag.

Jeg har funnet frem en nyhet fra Radio Nordkapp, en nyhet fra 2006:
”--Det er meningen at Teknisk sektor skal kjøre ut satellittelefonen til den bygda som mister telefonforbindelsen. På den måten kan innbyggerne ringe hvis det oppstår en alvorlig situasjon, sier ordfører i Nordkapp, Ulf Syversen.
Teknisk sektor i Nordkapp kommune har satt i drift en satellittelefon. Denne telefonen skal brukes i de områdene hvor det ikke er mobildekning eller hvor fasttelefonnettet har brutt sammen.

Det var etter stormen Narve at Gjesvær var 4 døgn uten samband på fasttelefon, internett og mobiltelefon. Dermed ble det avdekket sårbarhet ved brann, ulykker og sykdom.

En annen reserveløsning for fiskerne er å gå om bord i båten for å ”rope på Vardø Radio” hvis de vil ha kontakt med omverden”.

Nyheten er illustrert med bilde av daværende ordfører, Ulf Syversen. Planen om beredskap er tydeligvis laget, men den blir ikke fulgt opp i praksis.

Ingen kommentarer: