fredag 7. januar 2011

Politikerne kan ikke bestemme markedet

I helgen er det samling for programkomiteen i Finnmark Høyre. Toppene skal lage utkast til program for neste valgperiode. Ett av forslagene som ligger på bordet er jernbane i nord, et forslag jeg er helt imot.

Raymond Londal, leder i Alta Høyre, har i en e-post bedt om tilbakemeldinger på et jernbaneforslag. Raymond er en flott fyr fordi han hele tiden ber om tilbakemeldinger fra medlemmene. Jeg håper medlemmene i Alta Høyre/Finnmark Høyre gir han et klart svar; jernbane i Finnmark finansiert over skattefinansierte budsjett, er meningsløst.

Prisen på jernbane helt i nord vil være flere/mange milliarder kroner. Nyttekostnaden vil være lav. Samferdselsministeren har allerede varslet at hun vil utrede saken og forhåpentligvis vil utredningen vise at kostnadene er for store. Skattebetalerne fortjener ikke nok en regning, fordi politikerne tror det er et marked for et politisk monument.

For øvrig er jeg motstander av at partiprogrammet blir vedtatt etter at nominasjonen er foretatt. Vi kan nå risikere høyrepolitikere som går til valg på et program de selv er helt imot.

2 kommentarer:

Anonym sa...

De nominerte er tatt med i prosessen og får være med å forme programmet, et helt greit utgangspunkt mener jeg.

MVH

Fred

Solvik sa...

Fred, men det er fortsatt ikke programkomiteen som vedtar programmet. I teorien kan programmet bli fattet av personer som har samme utgangspunkt som meg. Det betyr et svært liberalt program som flere sentrale kandidater ville hatt problemer med å slutte seg til.