torsdag 9. desember 2010

Medlemskontingenten kom på feil tidspunkt

Hadde jeg bodd i Alta eller Hammerfest, ville jeg betalt medlemskontingenten uten å blunke. Høyre har de beste løsningene for kommunesektoren. Høyre kunne på noen områder gått mye lengre, men jeg er fornøyd med programmene som landsmøtet har vedtatt. Høyre har god politikk på mange områder! Jeg er ikke den eneste liberalisten som mener dette. Heidi Nordby Lunde og Jan Arild Snoen er for eksempel også medlemmer i partiet.

Årsaken til at jeg ikke nevner partiprogrammet for Nordkapp, er at det programmet ble vedtatt på en noe tvilsom måte i 2007. Ikke sant, Marita?

De største kommunene i fylket har høyreforeninger som fungerer. De gjør ikke mye annet enn det jeg ønsker Nordkapp Høyre skal gjøre. Jeg er faktisk en lagspiller, men det må være et lag å spille på. Jeg misunner innbyggerne i Hammerfest og Alta, der Høyre bidrar til et alternative budsjett og alternative løsninger på en del områder. Altaposten kommenterer forresten budsjettforslaget som blir lagt frem i morgen.

I Nordkapp er Høyre (og FrP) enige med SV og Arbeiderpartiet i ”99,999999999999999” prosent av sakene. Budsjettet som ble vedtatt på tirsdag i kommunestyret, ble vedtatt enstemmig. At mange parti og 25 kommunestyrerepresentanter er helt enige om bruken av en kvart milliard kroner, er naturstridig. Det skal være teoretisk umulig, basert på partiprogrammene.

At Høyre er enige med Arbeiderpartiet og SV i alle sakene, er årsaken til at jeg tviler på om jeg skal betale medlemskontingenten. Jeg støtter ikke sosialismen eller sosialdemokratiet og hvorfor skal jeg da være tilknyttet et parti som gjør det de kan for at kommunens innbyggere ikke skal få en smak av høyrepolitikk? Fordelen med å betale kontingenten, er medbestemmelse blant annet på årsmøtet og nominasjonsmøtet.

Giroen på 350 kroner har forfall 20. januar 2011. Jeg tenker, men må innrømme at jeg er lei av at det er likhetstegn mellom Arbeiderpartiet og Høyre.

Jeg ønsker Hammerfest Høyre og Alta Høyre lykke til videre i arbeidet med å forbedre lokalsamfunnene!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Galt er det når politikerne er uenige og enda mer galt blir det når de er enige. Hvor skal dette ende?

Solvik sa...

Anonym, nei det er ikke galt når politikerne er uenige. Det er en del av demokratiet, altså viktig for fremskritt. Uten et ordskifte, uten at alternative løsninger blir lansert, vil utviklingen stoppe opp. Hvordan kan Høyre med troverdighet kreve nye løsninger fra Arbeiderpartiet, for eksempel større valgfrihet, når Høyre selv ikke går inn for slike løsninger?

Det gale er når politikerne tramper på viktige prinsipp i den liberale rettsstaten, for eksempel ytringsfriheten. Slike overtramp skjer sjelden i lokalpolitikken.

Anonym sa...

E nu bare å betal kontigentn din du :-)

Fred