søndag 19. desember 2010

Melder meg inn Ap

Jeg skal melde meg inn i Arbeiderpartiet. Det betyr utmelding av Høyre. Jeg går inn i Arbeiderpartiet på grunn av politisk makt i lokalsamfunnet. Jeg er lei av et Høyre som praktiserer arbeiderpartpolitikk. Det betyr at jeg kan være listekandidat for Arbeiderpartiet ved kommunevalget i 2011. Ap kan nekte meg medlemskap på grunn av min liberalistiske holdninger. Arbeiderpartiet må ta den vurderingen ved min innmelding som skjer i løpet av natten. Jeg har full forståelse dersom Ap ikke godtar min innmelding.

Jeg kommer til å jobbe for at Kristina fortsetter som ordfører i Nordkapp. Hun har gjort en god jobb. Jeg ønsker å arbeide for å redusere kommunale utgifter og jeg sier nei til eiendomsskatt. Jeg ønsker mer effektiv drift av Nordkapp kommune. Jeg ønsker ikke politiske posisjoner, men jeg ønsker et lokalsamfunn basert på politiske vedtak i kommunestyret.

Jeg støtter Ole Håvard Olsen som leder av Nordkapp Arbeiderparti.

Jeg er oppdratt i et arbeiderpartisamfunn. Gjennom familien er jeg oppdratt gjennom et sosialdemokratisk samfunn. Jeg er spent på om jeg gjennom Arbeiderpartiet kan videreføre et samfunn med økt frihet for borgerne.

Med vennlig hilsen
Bjørn Magne Solvik

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære Bror.. Nå har du drukket for meget ute i kveld.. æ håpe virkelig du slette denne blogposten i mårn når du våkne. Go natt. Ted åge

Anonym sa...

Må si meg enig med Ted her, her må det være black russian som prater - og ikke Bønna :-O

Nyland sa...

Jeg håper dette er enten:
A) - Noen har hacket seg inn og postet en tullemelding.
B) - for mye Black Russian
C) - et desperat forsøk på å skaffe seg oppmerksomhet.
Mener du det som står i bloggposten er jeg dypt skuffet og vil umiddelbart slette bloggen din fra min meget eksklusive bloggroll

Anonym sa...

Bønna, politikkens svar på Tom Nordli!

Solvik sa...

Hei Politikk i Enebakk, hvorfor skal jeg ikke melde meg inn i Arbeiderpartiet?
Avstanden mellom partiene:
Avdelingsstyret for Oppvekst og kultur: Høyre og Ap er helt like.
Avdelingsstyret for Helse, omsorg og sosiale tjenester: Høyre og Ap er helt like.
Avdelingsstyret for Miljø og tekniske tjenester: Høyre og Ap er helt like.
Formannskapet: Høyre og Ap er helt like.
Kommunestyret: Høyre og Ap er helt like.

Jeg er jo, gjennom medlemskapet i Høyre, enig med Ap i de aller fleste spørsmål. Hvorfor ikke melde meg inn?

Nyland sa...

Her tror jeg du må skille litt mellom lokalpolitikk og idiologi. På lokalt nivå driver man med realpolitikk og det kan til tider være små forskjeller mellom partiene. Men ser du på det idiologiske standpunktet til AP kontra Høyre så er det store forskjeller. Et parti som sier "ALLE SKAL MED" (med andre ord ingen plass til alternative meninger/løsninger) må jo bli helt feil for deg som er liberalist ?

Solvik sa...

Hei John-Arne, jeg har drevet realpolitikk for Høyre og FrP. Sist i forrige periode i det vi kaller avdelingsstyret for Oppvekst og kultur. Jeg var det jeg kaller fraksjonsleder. Jeg tror hele gruppen, altså meg selv og varamedlemmene, vil si at vi drev god Høyre-politikk selv om vi var litt prinsipielle. Vi fremmet mange, mange forslag. I sakene som gikk til kommunestyret fulgte Høyres gruppe opp alle våre forslag, foruten ett. Den siste saken ble behandlet på slutten av perioden og jeg tror kommunestyregruppa var dårlig forberedt da saken ble behandlet.

Det er mulig å kombinere ideologi med praktisk politikk. Spesielt i en kommune som er så venstrevridd som Nordkapp er. Vi er fortsatt en ROBEK-kommune og få tjenester er konkurranseutsatt eller privatisert.

John-Arne, jada både arbeiderpartipolitikk og ideologi er feil for meg som liberalist. Og jeg blir nok ikke medlem av partiet, selv om det er gøy å true med det. Men selv om jeg er radikal, må den samme linja være feil for andre høyrepolitikere. I Nordkapp er det umulig å se forskjell på partiene og ingen er villige til å gjøre noe med det. Vi, jeg og noen andre, som ønsker endringer, blir beskyldt for å ville ødelegge organisasjonen, en organisasjon som drives helt feil i henhold til Høyres egne vedtekter. Jeg har for eksempel vært på årsmøter der årsmeldingen ikke foreligger. Det skal være umulig!

Jeg lurer på hvorfor personer i Nordkapp er engasjert i Nordkapp Høyre. Det kan jo ikke være på grunn av politikk. Dermed blir svaret posisjoner og den tanken er motbydelig for meg.