torsdag 16. desember 2010

Muslimer skal følge lovverket, men…

Det er ikke mange som er uenige i at borgerne skal følge lover og forskifter vedtatt av politikerne. De som er uenige i reguleringene, bør jobbe for å endre vedtak som begrenser frihet og eiendomsretter.

De fleste muslimer er flotte mennesker som holder seg innenfor lover og regler. Det betyr ikke at muslimene må gjøre det Siv Jensen til enhver tid mener er fornuftig.

FrP-lederen raser fordi det finnes mannlige muslimer som ikke vil håndhilse på kvinner av religiøse grunner, noe som kom klart og tydelig frem på Debatten på NRK1. Også personer som tror på det overnaturlige har krav på frihet. Mennesker som har forskrudde holdninger har krav på å tolke egen religion. Det er faktisk en del av religionsfriheten som Siv Jensen forsvarer.

Siv Jensen og andre stortingspolitikere har ikke monopol på å bestemme hva som er en korrekt norm. Menneskene er forskjellige og det er hovedårsaken til at det ikke er en fasit på hvordan vi skal oppføre oss mot hverandre.

Den dagen Stortinget bestemmer hva som er korrekt oppførsel eller hva som er høflighet, kan vi vinke farvel til toleranse, ytringsfrihet og det flerkulturelle samfunnet. Jeg håper aldri at vi kommer dit!

Ingen kommentarer: