mandag 27. desember 2010

Ja, ja, se ka vi gjør

En turnrevy på det jevne, uten toppnummer.

Jeg var skeptisk foran årets forestilling.
Flere av de kjente aktørene var ikke med, blant annet Per Gunnar Uttakleiv og Jan Magne Gaare, også kjent som “Mainne”. Det var merkbart. HT & IF er en stor forening, men HT & IF har ikke råd til å takke nei til kjente profiler. De gode må være med!

Jeg er èn av dem som aldri klager på en revy, fordi aktørene stiller opp helt gratis. Turnrevyen er dugnad og dugnadsgjengen gjør en fantastisk jobb. Helt utrolig! Takk til alle sammen!

Jeg synes det var noen nummer som aldri burde vært fremført, nøyaktig fem nummer fordelt på én time og førti minutt. Fem nummer er ikke mye, men det er nok. Det er for meg uforståelig at Turnrevyen skal vise alle numrene som er skrevet. Overskuddet bør være langt mer enn fem nummer. Jo, flere nummer, jo større valgfrihet om hva som bør være i programmet.

Det finnes ikke en fasit på hva som er en god revy. Derfor er denne anmeldelsen langt fra en fasit. Det vil variere fra år til år og fra revy til revy. Jeg ville likevel kuttet noen av numrene, nøyaktig fem nummer som jeg synes passet dårlig.

Jeg er sikker på at revysjefen vet hva jeg tenker på, fordi jeg tror vi tenker nokså likt. Hvorfor det ikke blir fulgt opp i praksis, er usikkert.

Personlig har jeg ikke noe imot numrene som handler om undertegnede. Helt greit og på sin plass. Det er merkelig at Turnrevyen ikke følger opp FrP og Høyre, som har brutt store deler av partiprogrammet. Hvis Turnrevyen skal følge lokalpolitikken, bør revyen følge opp hele den politiske skalaen. Det skjedde ikke i 2010!

Det var fantastisk stemning i salen. Publikum var tro mot revyen. Konferansierene Stig Hansen og Bjørg Olsen var gode. Bjørg var en fornyelse av revyen og en fargeklatt.

Det var forresten ny inngang og nye toalett. Et prosjekt som er gjennomført av private krefter i samarbeid med Nordkapp kommune. Nok et bevis på at private aktører viser solidaritet, helt uavhengig av politiske vedtak.

En fin revy, men uten toppnummer for borgerne som besøker “Turn” på 3. juledag. Ingen toppnummer som vil løfte taket på storstuen i Honningsvåg.

Det historiske innslaget fra 1985 er morsomt, men hvorfor velge et kjedelig nummer fra den beste revyen i moderne tid?

Se radionordkapp.no omtale av årets revy.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nå er det vel strengt tatt Mainne og PGU som har takket nei, og ikke HT&IF.

Solvik sa...

Ja, men likevel synd.

Anonym sa...

Enig. Kjempesynd! Får håpe dette bare var ett hvileår og at de kommer sterkt tilbake neste år.

Solvik sa...

Veldig enig. Jeg har aldri vært på en turnrevy uten Per Gunnar på scenen. Jeg savnet han veldig. Mainne er bare god, enkelt og greit.

Unknown sa...

Du kan mene hva du vil Det er ikke alt du/dere vet og det vil dere heller ikke få vite Her ligger mange begrunnelser og årsaker bak de valgene en har gjort. Faktisk er det mange nummer som er kuttet, så er det sagt Dessuten er det flere nye som har bidratt til revyen i år, noe som er fantastisk etter min oppfatning. En revy består dessuten ikke bare av to aktører, selv om det alltid er et savn når gamle kjente ikke vil være med Men det er kanskje på sin plass å berømme de nye kreftene som er kommet til Kanskje du kunne brukt litt spalteplass på det også
Med hilsen REVYSJEFEN !

Anonym sa...

Bønna nå skyter du igjen spurver med kanon. Som Florence sier så vet du minimalt om hva som rører seg i Turnrevyen. De senere årene har ikke du bidrtatt, noe som er synd. Per Gunnar og Maiine er sikkert med neste år, men jeg synes du burde gi de nye en kjempehonnør for flott innsats på scenen og for demmes bidrag til tekstskriving.

Solvik sa...

Må dere slutt å klage, anonym og Florence. Jeg synes det var en fin revy, noe jeg alltid synes. Det var noen nummer jeg ikke ville hatt med. Radiobingonummeret er absolutt én av dem. Men på revy er det ingen fasit. Nummer jeg mener er kjedelig, kan andre mene er artig.

At Per Gunnar og Mainne ikke var med, er synd. Jeg synes den duoen er veldig, veldig god.

Jeg skryter av alle som stiller opp frivillig for å lage revy. Jeg skryter helt uavhengig om det er gamle eller nye medlemmer i revygruppa.

Anonym, Turnrevyen tok seg kraftig opp etter at jeg ga meg. Har overhode ikke vurdert et comeback.