tirsdag 21. desember 2010

Reklame for politikk

I dagens utgave av Finnmark Dagblad er det omtale av budsjettdebatten i Hammerfest. Artikkelen er reklame for politikk og prosessen i Hammerfest ønsker jeg i Nordkapp.

Arbeiderpartiet kjører den kommunale økonomien i grøfta og rådmannen advarer, på samme måte som det som skjedde i Nordkapp. Forskjellen mellom kommunene er at Hammerfest Høyre ikke bare advarer fra talerstolen, men fremmer konkrete forslag. At forslagene blir nedstemt er helt greit. Hammerfestingene har i likhet med borgerne i Nordkapp valgt et rødt flertall. Da blir konsekvensene elendig økonomistyring. Nå sier ikke jeg at alt er perfekt i Høyre-styrte kommuner, men politikere fra Høyre er flinkere enn arbeiderpartipolitikere til å sette grenser for politikk. I tillegg er det stort fokus på å effektivisere offentlig sektor.

I Nordkapp lånte politikerne penger til driften gjennom momskompensasjon fra prosjektet på Honningsvåg skole. Da prosjektet var realisert, var pengebingen helt tom og kommunestyret var nødt til å gjøre endringer. Derfor vedtaket om ny skolestruktur, et vedtak jeg var med på å kjempe frem i forrige periode. Endringene kom for sent og det ble ROBEK for kommunen. Uten et Høyre som presser politikken til høyre, vil overforbruket fortsette. Jada vi kommer nok ut av ROBEK, men det betyr ikke at den økonomiske situasjonen i kommunen er tilfredsstillende.

Ingen kommentarer: