torsdag 28. oktober 2010

Valg i Oslo; krigen mot narkotika fortsetter

Oslo Høyre skal ha ros for en ting; partiet holder på tradisjonen.

I mars 2007, et halvt år foran forrige kommunevalg, kom partileder Erna Solberg med det tradisjonelle Høyre-utspillet om nulltoleranse mot narkotika. Kun noen måneder etterpå, like før valget, snakket Erling Lae om narkotika, narkotika og narkotika. Høyres vri i Oslo foran kommunevalg er tydeligvis å snakke om narkotika. Nå gjør jaggu Maren Malthe-Sørenssen, medlem av programkomiteen, det samme. Hun mener åpenlyst narkotikaomsetning vil forsvinne med 60 operative politiårsverk med en prislapp på 45 millioner kroner. I den store sammenheng er 45 millioner kroner småpenger. Innlegget til Malthe-Sørenssen er publisert i Aftenposten.

Jeg er ikke den eneste som reagerer på Høyres narkotikapopulisme.

--Å tro 60 politistillinger vil få rusavhengige til å slutte å ruse seg er både naivt og historieløst. Da jakten på narkotikaomsetning i Slottsparken startet på 60-tallet, var politikerne sikker på at problemet ville bli løst. Vi vet alle hvordan det har gått. Vi må tenke nytt i ruspolitikken. Vi må unngå å prøve mer av det som ikke fungerer, skriver Venstre-politiker Lars-Henrik Paarup Michelsen i et svar til Oslo Høyre på Facebook.

Makt
Høyre har utvilsomt makt i Norge. Partiet har vært i regjering, sist i samarbeidsregjeringen til Kjell Magne Bondevik. Oslo Høyre leder byrådet i hovedstaden. Til tross for betydelig Høyre-makt i Norge, er det gigantisk omsetning av narkotika. Ikke bare i Oslo, men i hele Norge. Er det Høyre-politikerne som gjør dårlig jobb eller er nulltoleranse mot narkotika en oppskrift som ikke fungerer? Skribenten vet svaret, men lar Høyre-politikerne svare for seg selv.

Allerede i 2004 skrev Liberalerens redaktør, Per Aage Pleym Christensen, artikkelen Feilslått på Plata. Etter år med Høyre i regjering, Høyre i byråd i Oslo og innlegg av Maren Malthe-Sørenssen, svarer Christensen på problematikken som Høyre har tatt opp i år 2007 og år 2010.

Høyre, la tradisjonen med narkotikapopulisme dø; vær så snill! Hilsen Solvik, medlem i populistpartiet Høyre.

Ingen kommentarer: