søndag 24. oktober 2010

Nordkapp straffet av Finnmark Høyre

Det var stor spenning foran nominasjonsmøtet i Lakselv. Lars Helge Jensen var av nominasjonskomiteen foreslått på 2. plass. En veldig overraskende plassering fordi Jensen er med i et lokallag som ikke fungerer. Han har i tillegg i sin karriere i Høyre ligget tett opp til Arbeiderpartiet i praktisk politikk. Han endte på 10. plass. Synd for Jensen og synd for Nordkapp, men nokså naturlig på bakgrunn av situasjonen i Nordkapp Høyre og i Nordkapp kommune. Forhåpentligvis forstår medlemmene i Nordkapp Høyre at partiorganisasjonen er viktig!

Det er for øvrig første gang på lenge at Nordkapp kun har én person på fylkesvalglisten til Finnmark Høyre. Det er bedrøvelig, fordi Nordkapp er en viktig kommune i Finnmark. Stikkord; fiskeri, turisme og beredskap i forbindelse med petroleumsrelatert virksomhet.

Listen, vedlagt nedenfor, er spennende. Laila på topp vil gi et tydelig skille mellom Høyre og Arbeiderpartiet. Tydelig skille er viktig. Høyre kan aldri med troverdighet konkurrere med AP når det gjelder skattefinansiert forbruk. Jeg intervjuet Laila Davidsen i forbindelse med fjorårets stortingsvalg. Hun er ikke spesielt liberal, men jeg har sans for dama. Et veldig spennende valg. Det er for meg et under at Finnmark FrP kvittet seg med politikeren som nå er Finnmark Høyres fylkesordførerkandidat. Og ja; hun kan bli fylkesordfører dersom Høyre og FrP gjør gode valg i Finnmark, og dersom SV og Senterpartiet gjør dårlige valg. Jeg håper borgerne er lei politikere som ikke setter grenser for politikk!

Det er også en fornøyelse at Raymond Robertsen er tilbake i fylkespolitikken. Jeg ledet nominasjonskomiteen foran stortingsvalget da han ble stortingsrepresentant. Jeg var også med i valgkampen som sørget for at Finnmark Høyre igjen ble representert på Stortinget. Som stortingsrepresentant gjorde han en god jobb, og det er hyggelig å ha han tilbake i manesjen. Raymond Robertsen er den flinkeste i Finnmark Høyre og partiet bør prioritere dyktige kandidater i nominasjoner.

Høyre-listen er spennende. Listen er et godt grunnlag for å få et godt valgresultat i september 2011. I tillegg vil en del av kandidatene gi meg gode grunner til å skrive bloggposter det neste året. Ettersom denne blekka skal fylles, vil politikere som bruker skattefinansierte penger som fulle sjøfolk bli omtalt.

2. kandidaten og 3. kandidaten ble valgt med akklamasjon. Laila Davidsen hadde Raymond Robertsen som motkandidat, men vant med resultatet 13-11.

1 Laila Davidsen Alta
2 Lise Svenning Vadsø
3 Raymond Robertsen Hammerfest
4 John Arild Josefsen Vardø
5 Ingrid Mikkelsen Nesseby
6 Jo Inge Hesjevik Porsanger
7 Mikkel Isak Eira Kautokeino
8 Ellen K Saba Tana
9 Gro Marie J Nilssen Hasvik
10 Lars Helge Jensen Nordkapp
11 Bror Sundstrøm Sør-Varanger
12 Gunn Marit Nilssen Båtsfjord
13 Ole Martin Rønning Hammerfest
14 Nina Eilertsen Gamvik
15 Unn Berit Guttormsen Berlevåg
16 Kristen Albert Ellingsen Alta
17 Anne Marit Eira Karasjok
18 Johnny Aikio Vadsø
19 Gunn Bente Rasmussen Porsanger
20 Svein Lyder Hammerfest
21 Unni Hætta Kautokeino
22 Ole Klaudiussen Vardø
23 Brynly Ballari Tana
24 Christoper Mohn Loppa
25 Bjørnar Gjetmundsen Sør-Varanger
26 Turid Strand Bedi Vadsø
27 Jonas Nymo Porsanger
28 Bård Rasmussen Lebesby
29 Anne Karin Olli Måsøy
30 Raymond Londal Alta
31 Kåre Breivik Tana
32 Herold Paulsen Hammerfest
33 Tone Kollstrøm Tana
34 Hans Jacob Bønå Vadsø
35 Sissel Wollmann Sør -Varanger

Ingen kommentarer: