lørdag 30. oktober 2010

Flere vil ha ny narkotikapolitikk

Det ble en artig fest i går. Vi var mange venner som var samlet, fra bussjåfører, direktører til lærere og politibetjenter. Vi drakk vin, mengder med vin, sang, hørte på Jan Teigen og sang mer. Knallartig og masse latter.

Da vi gikk på Nøden Pub ble det raskt diskusjon om narkotikautspillet mitt, et utspill som har blitt debattert blant annet i lokalavisene. Jeg ble overrasket over hvor mange som deler mitt syn over at forbudslinjen er en fiasko. Mange av gjestene til Nøden Pub i går, fredag 29. oktober, vil legalisere narkotika. Ikke fordi folk skal ruse seg i hjel, men fordi forbudslinjen skaper et vanvittig marked for kriminelle som tjener grovt med penger på illegalt salg. Det var rørende å høre gjester snakke om det jeg har hevdet om siden 1991. I 1991 følte jeg meg fryktelig ensom. I 2010 er det, i alle fall hos Nøden Pub, mange som er på linje med meg.

Da jeg gikk hjem kom tårene. En mor tok rundt meg, en mor som har en sønn som misbruker narkotika.

--Takk Bønna, du har forstått det, sa hun mens jeg fikk en god klem.

Det var sterkt, veldig sterkt.

Jeg har blitt skjelt ut av samarbeidsutvalget, i en artikkel som ble publisert i Finnmarksposten torsdag 28. oktober. Jeg skal i løpet av helgen svare utvalget, og vil sende et leserinnlegg til Finnmarksposten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

- Først så forsøkte de å overse meg. Da ikke det nyttet, forsøkte de å latterliggjøre meg. Da heller ikke det førte frem, begynte de å motarbeide meg. Så vant jeg...(og da gratulerte de meg).
Ghandi.

Magnus sa...

Jeg regner med at samarbeidsutvalget har tatt opp saken med deg, før de tok den opp med finnmarkposten?