lørdag 16. oktober 2010

44 personer tatt i narkotikaaksjoner

Politiet ber kommunene om hjelp, men hva kan kommunepolitikerne gjøre for å forhindre omsetning og bruk av narkotika i lokalsamfunnet?

Torsdag og fredag var det politiaksjoner i Hammerfest og Alta. Politimester Geir Ove Heir er ifølge Finnmark Dagblad bekymret. Politimesteren ønsker at lokalpolitikerne skal komme på banen, men hva kan lokalpolitikerne gjøre foruten det som allerede blir gjort i lokalsamfunnene?

Både i Alta og Hammerfest bruker politikerne enormt med skattefinansierte ressurser på forebyggende tiltak, alt fra penger til barnevern til satsing på fritidstilbud. Kommunene er inne på mange nivå, fra fritidsklubber til idrett. Politikerne er maktesløse i kampen mot narkotika. Forbudslinjen har spilt fallitt.

Det er på tide flere politikere ønsker kontroll av markedet, blant annet med salg av narkotika på steder som har fått bevilling. Det fungerer på omsetning av alkohol og en lignende ordning må fungere på narkotikafeltet.

Vinmonopolet sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Nesten alle stortingsrepresentantene mener Vinmonopolet er et fornuftig virkemiddel og er det fornuftig på alkohol, må det være like fornuftig på narkotika.

Til alle i Nordkapp; det er også narkotika i vårt lokalsamfunn.

Ingen kommentarer: