tirsdag 17. februar 2009

Ordføreren har svart på leserinnlegget

Jeg skrev et leserinnlegg der jeg spurte ordføreren om hvor hun fikk kandidaten Erling Walsøe fra, da Havnerådet valgte ny styreleder i Nordkapp og Porsanger Havn IKS. Kristina Hansen har svart på leserinnlegget, og hun avslører at hun fikk kandidaten fra Lars Helge Jensen som da var Høyres gruppeleder for kommunestyregruppen.

Jeg takker ordføreren for svaret. Svaret var ikke overraskende, men det betyr at hun har bekreftet at Lars Helge Jensen har opptrådt illojalt ovenfor beslutninger som Nordkapp Høyre har fattet.

Ettersom Nordkapp Høyre hadde en avtale med Nordkapp Arbeiderparti og Nordkapp Fremskrittsparti, ble denne saken behandlet av medlemsmøtene som Høyre arrangerte. Hadde det vært en avtale mellom kommunestyregruppene, ville saken blitt behandlet av Høyres gruppe, i tråd med normalloven for kommunestyregruppen som er vedtatt i overordnet organ i Høyre. Et medlemsmøtevedtak kan, hvis innkallingen er korrekt, sammenlignes med årsmøtevedtak. Å bryte slike vedtak er fryktelig illojalt, selv om Høyre ikke har tradisjoner, ifølge normallovene i partiet, for å binde opp folkevalgte representanter.

Det hører med til historien at gruppeleder Lars Helge Jensen har holdt få gruppemøter i kommunestyregruppen. Jeg er faktisk usikker på om han kan normallovene for kommunestyregruppen? Normallovene er tilgjengelig på intranettet HiT.

Det eneste jeg stusser på i denne saken, er hvorfor Lars Helge Jensen fremmet forslag på Bjørn Ronald Olsen i Havnerådet, når ordføreren i leserinnlegget sier hun fikk kandidaten fra Jensen. Ordføreren kom med forklaringen på hva som skjedde i Havnerådet i redegjørelsen hun holdt for kommunestyret. Der sier hun klart og tydelig at Lars Helge Jensen fremmet forslag på Bjørn Ronald Olsen. Noe skurrer, men hva?

Det har vært ”triksemiksehandlinger” mellom ordføreren og varaordføreren. Ordfører Kristina Hansen kan ikke noe for at Høyre hadde en illojal gruppeleder som dessverre også har blitt varaordfører på grunn av jobben andre gjorde for han.

Kjære Lars Helge Jensen, meld deg ut av Høyre. Du er en svært dårlig høyremann! Du er verre enn meg. De eneste forskjellene er at jeg innrømmer det og jeg følger spillereglene. Det gjør ikke du! Valg av nytt havneråd er ikke blitt mindre aktuelt etter leserinnlegget til Kristina Hansen.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Bønna!Du ber Lars Helge Jensen å trekke seg? Hva med å vise at du har BALLER nok? Foreslå og ekskludere Lars Helge Jensen i neste møte i Høyre!!! Lars Helge du gjør en kjempejobb for Høyre, stå på!

Solvik sa...

Anonym, hadde du hatt tilknytning til Høyre hadde du visst at Høyre ikke har tradisjoner for å ekskludere. Det er rimelig kjent, og kom godt frem tidligere i år i forbindelse med en sak lengre sør i landet.

Lokalforeningen har gjort det dem kan gjøre med Lars Helge i denne perioden. Han er ikke lengre gruppeleder for partiet. Ny gruppeleder er Bjørn Ronald Olsen, vedtatt enstemmig i kommunestyregruppa.

Anonym sa...

Tradisjoner eller ikke!
Som liberaler er du vel neppe opptatt av tradisjoner - med unntak av juleribba kanskje! Du vet like godt som meg at ekskluderingsmuligheten også ligger i partiet Høyre. Saken er den at du er for feig til å fremme et slikt forslag! Det kunne jo hende du virkelig fikk motbør fra Høyrefolk, og da tenker jeg ikke på de de 7-8 som stilte på forrige Høyre møte og kastet Lars Helge - en aktiv seriøs Høyre politiker gjennom 20 ÅR - som du ber melde seg ut av partiet! Skam deg!

Solvik sa...

Hei Anomyn, jeg har ikke tenkt å fremme forslag på eksklusjon fordi det er svært uvanlig i Høyre. Det skal være høyt under taket i Høyre og det er det. Jeg vet at en del personer er irriterte på Lars Helge Jensen innad i partiet, og det kan hende du nå heller bensin på bålet. Jeg vil uansett ikke anbefale eksklusjon. Dessuten har jeg ingen verv i partiet. Eksklusjonssak bør starte i styret.

Jeg har vært på 4-5 møter i forbindelse med bråker om havna. På alle medlemsmøtene har alle vært enige, foruten de få gangene Lars Helge har møtt. Han har vært uenig, men han har ikke fått noe støtte for sin linje. Bjørn Ronald Olsen har fått full oppbakking, også hos undertegnede.

Hva som skjedde i gruppemøtet i kommunestyregruppa vet jeg ingen ting om. Jeg har kun fått vedtaket fra møtet og det vedtaket var enstemmig.

Du kommer også med en feil i din kommentar. Lars Helge Jensen var en del av Nordkapp Uavhengig Liste i perioden 1991 – 1995. Nordkapp Uavhengig Liste var en bygdeliste som først og fremst ble dominert av sosialdemokrater som Sigurd Berg Hansen (tidligere Ap), Werner Hansen (nå Ap) og Per Gunnar Uttakleiv (upolitisk i dag).

Fra 1995 var Jensen medlem av Høyre og mer eller mindre aktiv i partiet. I 1999 ble han før første gang valgt som partiets ordførerkandidat, ble gruppeleder og varaordfører. Hvis jeg tar i, har han vært sentral i Nordkapp Høyre i 14 år. Hvis jeg er forsiktig, har han vært sentral i 10 år. Det er enorm forskjell på 20 år og 10 år. Jeg kunne kritisert han for brudd på normallovene for kommunestyregruppen i 10 år, men jeg lar vær. Han er ferdig som gruppeleder og er foreløpig ferdig som sentral høyrepolitiker i Nordkapp.

Anonym sa...

Som leder i Norkapp Høyre syns jeg det er både morsomt og trist på samme tid at det er så mange høyrevelgere eller høyre sympatisører i Nordkapp. Det som er fryktelig trist er jo at de ikke kommer på medlemsmøtene.Det er jo som kjent der man diskuterer partipolitikken, ikke i posthuskrysset, Bryggeriet elller på Corner. Det er også trist at medlemsmøtene til Nordkapp Høyre ikke blir referert riktig. Hvem har kastet Lars Helge? Nå er det heldigvis årsmøte i Nordkapp Høyre 5 mars, for alle de som måtte ønske det,så blir det mange ledige styreplasser. Så for de av dere som ikke ønsker at man forholder seg til avtaler og vedtak, plassene blir ledige!

Anonym sa...

Du har ikke peiling! Du burde snakke med andre Høyrepolitikere enn det lille hoffet på 4 personer du omgir deg med! Lars Helge har støtte som bare det!Tid er et omdiskutert abstrakt begrep...10 år i Høyre og 10 andre steder...spiller ingen rolle. Mannen har allsidig politisk erfaring! Det er ingen aktive politikere i Høyre i dag som når Lars Helge opp til knærne en gang!Så får dere be til gud (ja, for dere tror vel på gud i Høyre?) om at Bjørn Ronald får TID til å å ta seg av oppgavene som kreves av en gruppeleder! Han hadde jo ikke TID til vervet som styreleder i Havna. Men du skal se det går bra med Høyre, og at tilstrømmingen av nye medlemmer blir stor i fremtiden, med den strålende, erfaringsrike politikeren, med lang fartstid og organisasjonserfaring som leder av partiet(inntil videre...) Høyre besitter. Jeg foreslår at du får deg et annet liv - utenom bloggen!Du bør snarest innføre en ny tradisjon på bloggen: la være å ha siste ordet til en hver tid! Lykke til med årsmøtet, skal bli spennende å se om det kommer nok folk på årsmøtet til å fylle opp de ledige styreplassene!Hvis ikke får dere sette dem ut på anbud! Rart ikke du, Bønna, har lassevis av styreverv!!

Anonym sa...

Marita, har du ikke fulgt med i timen? Vet ikke du, som høyreleder, hvem som kastet Lars Helge? Du må være den eneste i Nordkapp Kommune som ikke har fått det med deg !!! Du kan jo spørre Bønna....han vet og kan det meste!
Han skriver at Lars Helge FORELØPIG er ferdig som sentral høyrepolitiker i Nordkapp! Skal dere sende ham på kurs i normallovene å vurdere ham på nytt etter eventuelt bestått eksamen?

Solvik sa...

Anonym 18. Februar 2009 kl 20:44:
Du skriver mye rart, og det er vanskelig å argumentere mot påstander som verken du eller jeg kan bevise.
Det er mulig Lars Helge Jensen er populær blant høyresympatisører. Det eneste som jeg vet, er at han har møtt sterk motbør i havnesaken i partiet. Ingen som har deltatt på møtene har delt hans syn, og at få medlemmer deltar er i utgangspunktet ikke mitt ansvar eller mitt problem.
Det jeg vet om Lars Helge Jensen, og som du kan sjekke opp i møtebøkene fra formannskapet og kommunestyret fra 1999 og frem til i dag, er at han nesten ikke har fremmet forslag på alle disse årene. Høyre har stemt sammen med Arbeiderpartiet i de aller fleste av sakene. Hvis det er å være en god høyremann, da har du misforstått Høyres politikk. Jeg anbefaler deg å besøke www.hoyre.no, slik at du får sjekket ut landsmøtevedtatte program. I periodene 1999 – 2003 og 2003 – 2007 hadde også Nordkapp Høyre svært detaljerte program. Lite ble fulgt opp i kommunestyret. Programmene ligger dessverre ikke på nett lengre, ettersom Høyre har avviklet Arena.

Han har hatt mange gode innlegg fra kommunestyrets talerstol der han har skjelt ut Arbeiderpartiets politikk, men det betyr veldig lite. Vedtak fattes ikke basert på innlegg fra talerstolen. I tillegg blir det etter min mening skittent spill å skjelle ut Arbeiderpartiets politikk, for så å stemme for den samme politikken. Enig?

Jeg synes også det er synd du forblir anonym. Gløden i diskusjonen forsvinner når en skal diskutere med en skygge. Vis deg, og du blir med en gang tatt seriøs av høyrefolk som jeg vet følger denne debatten.

Anonym sa...

Det er jævlig feigt å være anonym.
Nå er denne debatten blitt undermåls,og det velger jeg å holde meg for god for. Lykke til!

Anonym sa...

Det er deilig å være anonym og i skyggenes dal, og få debatten ned på det nivået som det hører hjemme, etter alle de lite troverdige påstandene Bønna fremsetter i sine innlegg. Sikkert ingen fare for at flere enn jeg og 3 til, + noen få høyrefolk får med seg disse innleggene. Ratingen er sikkert ikke overveldene på bloggen til Bønna! Trenger ikke akkurat være skarp i hoderegning for å skjønne at han ikke engasjerer stort når man leser gjennom tidligere innlegg! Det er ikke akkurat flust med kommentarer. Passer fint, Marita, at du holder deg for god til det, du er jo ikke akkurat kjent for å være en god debattant og ha ordet i din makt! I alle fall ikke fra talestolen i Kommunestyremøtene, som jeg av og til har fått med meg på radioen. Så adjø til deg, og til Bønna også. Jeg lover å prøve å være musestillle fremover! Jeg stoler på at Bønna vil fortsette sine "analytiske" politiske innlegg på bloggen, og debatter rundt det runde bord på Bryggerie også i fremtiden! Jeg foreslår at Bønna fjerner identitet anonym så det blir fart i sakene på bloggen!Han var jo svært så snar med å fjerne undersøkelsen "Synes du Kristina gjør en god jobb", da det gikk i hennes favør! Uten meg hadde det ikke blitt underholdning i kveld på Bønnas blogg. Kanskje han unnlater å publisere mitt siste innlegg?

Anonym sa...

ILA

Hehehe...anonym, du e ganske artig! Helt på sin plass med litt humor, ironi og sarkasme. Du kan jo få dæ et alias å skrive under. Og hvis han Bønna og ho Marita ikke like anonyme innlegg så har dæm ikke skjønt livet ute på nætte og gamet med blogging. Syns du skal kommentere mer å ikke bli borte vækk å musestille. Det gjør sæ med litt action mellom de hær gudsjammelig ensidige innlæggan te han Solvik.