mandag 16. februar 2009

Kristina og Lars Helge brukte makten

Kristina Hansen og Lars Helge Jensen, henholdsvis ordfører og varaordfører i Nordkapp, har brukt makten duoen har i Havnerådet, altså det som er representantskapet i Nordkapp og Porsanger Havn IKS, ifølge Lov om interkommunale selskap.

Søndag kveld var det møte i Havnerådet. Der ble styremedlem Svein Fredriksen skiftet ut. Han ble erstattet av Hans Arvid Hansen, tidligere ordfører i Nordkapp. Utskiftningen ble vedtatt 2-1. Porsangers representant i Havnerådet stemte imot.

Havnerådet, altså eierne, er i sin fulle rett til å peke ut kursen i det interkommunale selskapet. Spørsmålet er om det er lurt å velge styre/styremedlemmer i hytt og pine? Bør ikke styret i selskapet snart få arbeidsro?

Det er kommunestyret i Nordkapp som velger Nordkapps representanter i Havnerådet. Tiden er kanskje inne for å oppsummere innsatsen til Kristina Hansen og Lars Helge Jensen. Det kan være en mulighet for en slik oppsummering, når kommunestyret skal debattere havneselskapet på et møte i mars.

Er du usikker på hvem Svein Fredriksen er? Raymond Elde intervjuet han i forbindelse med styremøtet 12. februar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Han er vel bedere kjent gjennom konfilkten med Hammerfest Energi Har egentlig aldri skjønt hvorfor en hammerfesting ble valgt inn i styret til Nordkapp havn helt til æ leste i FD at han og fogden tilhørte samme "klan"

Solvik sa...

Anonym, jeg kan ikke svare deg på det spørsmålet bortsett fra at Fredriksen har hatt Havnerådets tillits helt til i går. Han ble valgt inn i styret med Kristinas stemme. Han forble styremedlem da Kristina fikk valgt Erling Walsøe som styreleder for noen få uker siden og han ble først skiftet ut i går.

Kristina og Lars Helge har som leder og medlem av Havnerådet, hatt tillit til mannen helt til i går. Hvorfor tilliten brått tok slutt, er vanskelig å gi et godt svar på.

Anonym sa...

Dem kan jo møtes i Frimurerlosjen, han og fogden, der er dem jo begge medlemmer!