fredag 6. februar 2009

Legaliser narkotika!!!

I narkotikapolitikken er det ingen av partiene på Stortinget som fører en spesielt god politikk. Der sitter liberalister på noe som ligner en fasit. Bent Johan Mosfjell, har skrevet om narkotika på Liberaleren i dag.

Høyre har forresten nulltoleranse mot narkotika. Det er en av grunnene til at jeg ikke vil ha verv i partiet. Krigen mot narkotika er for lengst tapt, og det er på tide politikerne innser nederlaget.

2 kommentarer:

magnus sa...

Uenig!!Hva blir bedre med legalisering, Bønna? Jeg mener DET vil være et nederlag! Vi har imidlertid en elendig politikk på området, det er vel de fleste enige om. Jeg mener det er for mye fokus på å få tunge misbrukere rusfrie. Dette viser seg gang på gang å være svært vanskelig. Vi bør heller gi dem annen bistand for å gjøre dem til fungerende samfunnsborgere. Jeg har hatt en del med narkomane å gjøre de siste årene, og svært få ser på legalisering som nyttig. God helg:-)

Solvik sa...

Hei Magnus, med slik argumentasjon kan du få karriere i partiet. :)

Det er merkelig at et stort flertall av politikerne, også høyrepolitikere, bruker Vinmonopol-ordningen som en effektiv ordning når det gjelder å forebygge alkoholrelaterte skader og problem. Høyre mener Vinmonopolet sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. På narkotikafeltet gjemmer politikerne bort argumentene som man mener fungerer på alkoholområdet. Dersom alkoholargumentene skal ha troverdighet, bør de samme argumentene gjelde for narkotika.

Hvis jeg gjemmer bort argumentet om frihet over egen kropp, er det for meg ufatterlig at politikerne ønsker å bevare svart omsetning istedenfor for et hvitt og åpent marked. Å kjøpe narkotika i forbudslandet Norge, er like enkelt som å finne kjeks på Rimi.

Anbefaler denne artikkelen fra Liberaleren:
http://www.liberaleren.no/2008/06/16/hoyre-for-avkriminalisering-i-2009/

Magnus, ha en god helg.