tirsdag 10. februar 2009

Flertallet brukte makten i kommunestyret

Aldri før har Arbeiderpartiet stått så svakt i Nordkapp kommunestyre som i denne perioden. Aldri før opposisjonen tvunget en sak på sakskartet gjennom votering. Det skjedde med SVs forslag om en høring om Nordkapp og Porsanger Havn IKS. Forslaget fikk flertallet med støtte fra Høyre og FrP.

Skulle det samme flertallet bruke makten etter høringen, brenner det et rødt lys for medlemmer i Havnerådet. Det kan bli utskiftninger.

Det som irriterer meg, er at ordføreren fortsatt står på at det kom to forslag fra Nordkapp Høyre om kandidater til styreledervervet i havneselskapet. Det er mulig noen medlemmer av Høyre foreslo Erling Walsøe som styreleder, men det betyr ikke at forslaget kom fra partiet. Nordkapp Høyre hadde èn kandidat. Hans navn er Bjørn Ronald Olsen som også ble foreslått av Lars Helge Jensen i havnerådsmøtet. Heldigvis er forslaget protokollert, ifølge redegjørelsen Kristina Hansen holdt for kommunestyret tirsdag kveld.

Kristina Hansen frikjente Lars Helge Jensen i kveldens redegjørelse. Jeg som trodde på monkeybuisness mellom Hansen og Jensen. Den frykten er, ifølge ordførerens redegjørelse, helt ubegrunnet.

1 kommentar:

magnus sa...

Jeg har deltatt på møtene i Nordkapp Høyre,angående forslag til styreleder i havna.Jeg har aldri hørt om at Erling Walsøe er foreslått. Det forslaget som ble stemt frem var Bjørn Ronald Olsen. Kristina Hansen sier da vitterlig at Høyre har foreslått Walsøe? Hvordan kan dette ha seg? Bør ikke Kristina Hansen si mer om dette?