mandag 13. oktober 2008

Korrekt av kommunestyret

Regionvegsjef Torbjørn Naimak, sutrer fortsatt over at kommunestyret sa nei til å forlenge bompengeinnkrevingen på FATIMA-prosjektet for å finansiere deler av en ny skarvbergtunnel. Vedtaket i kommunestyret var godt, fordi brukerne bør betale kostnadene med Skarvbergtunnelen.

Hvis bompengeperioden på FATIMA hadde blitt forlenget for å finansiere en ny skarvbergtunnel, hadde en del bilister blitt tvungen til å betale for andres forbruk. Det er urettferdighet. Hytteeiere i Kåfjord skal ikke betale bompenger for en veistrekning de ikke benytter.

Ja til bompenger, men det er brukerne som skal betale. Bompengeinnkreving må kun ramme brukerne, og i dette tilfellet er det bilister som benytter en eventuell ny skarvbergtunnel.

Jeg skryter av kommunestyrets vedtak, men har ikke alltid vært like fornøyd. Jeg var direkte misfornøyd da kommunestyret ønsket å utvide ordningen på Veidnes for å finansiere Nordvågveien.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kommunestyret oppnådde at ingenting blir gjort for å planlegge ny Skarvbergtunell. Kommunestyret kunne ha sagt: "Vi skal vurdere bompenger når vi ser de kontkrte planene". Hytteeierne i Kåfjord, Repvåg osv kunne jo f.eks ha fått et frikort.

Solvik sa...

Sant nok, mye kunne vært gjort, men jeg er glad for at kommunestyret avviste bompengefinansiering gjennom FATIMA-prosjektet. Det er både moralsk og prinsipielt riktig.

Kommunestyret kunne sagt ja til bompenger der bomstasjonen stod ved tunnelområdet i en eventuell ny Skarvbergtunnel.