fredag 9. september 2011

Tidligere Høyre-politiker stemmer Venstre

Jeg har i dag snakket med en person som har hatt mange fremtredende verv for Nordkapp Høyre. Ettersom det er hemmelig valg vil jeg ikke røpe personens navn. Den tidligere Høyre-politikeren stemmer i år Venstre, og har allerede forhåndsstemt.

Jeg spurte om det ikke var vanskelig å skifte parti?

Personen sa nei. Det var ifølge personen viktig å følge hjertet. Årets valgkamp har vist at Kim Sandberg & co har frontet bedre høyrepolitikk enn det Nordkapp Høyre har gjort på lenge.

Jeg forstår godt personen jeg snakket med, men tror ikke jeg kan velge det samme. Høyre er mitt parti og når jeg er sterkt uenig med Nordkapp Høyre, er det enklere å avstå fra å stemme. Det kan godt hende at jeg igjen betaler kontingenten den dagen Høyre blir opptatt av egen politikk og viktige prinsipper i Høyres program.

Jeg har lite stygt å si om Venstre. Det er et flott liberalt parti med mange liberalister som medlemmer. Redaktøren i Liberaleren er blant annet medlem av Venstre. Kim Sandberg har mange standpunkt som er svært nært liberalisme. Nordkapp kommunestyre trenger liberalister!

Jeg håper på et godt Venstre-valg i Nordkapp, men jeg tror ikke jeg er klar til å skifte parti igjen. Det har skjedd én gang før, og partistifte er ikke noe jeg gjør med glede.

1 kommentar:

Pleym sa...

Kanskje det også er av interesse at en rekke tidligere Høyre-folk (også personer som har hatt folkevalgte verv) i Grimstad har rykket inn en annonse der de oppfordrer velgerne til å gjenvelge Venstres ordfører Hans Antonsen (som tidligere har vært generalsekretær i Venstre).

Det er en utfordring for velgere og medlemmer, både i Høyre, Venstre og FrP når lokalpolitikere kan tolke sitt partis politikk sterkt avvikende fra den gjengse partilinjen.

I Nordkapp er Venstre en god og opposisjonell stemme. Slikt kan kanskje også behøves i Lebesby - der kommunestyrets vedtak som hovedregel er enstemmige...