lørdag 11. september 2010

NRK er den bedriften i Norge med sikrest inntekt

På grunn av lisenssystemet har NRK sikre og forutsigbare inntekter. Det eneste som er usikkert i NRK, er sponsorinntektene og inntektene fra salg av NRK-produkter. Disse inntektene utgjør, etter min mening, en liten del av NRKs budsjett.

TV2, VG, Dagbladet, Nettavisen, Radio Nordkapp, Finnmark Dagblad og andre mediebedrifter, lever langt mer usikkert fordi skattebetalerne ikke bidrar med overføringer to ganger i året. TV2 må for eksempel sørge for inntjening gjennom programtilbudet. Det problemet har ikke NRK. I år er TV-skatten på 2 334,96 kroner. Alle med fjernsynsmottaker må betale skatten.

I dag tok Pia Beathe Pedersen et oppgjør med NRK, og sa opp på direkten. Hun var ansatt gjennom vikariat, noe som er nokså vanlig i mange mediebedrifter. Det som er merkelig er at NRK bruker mange midlertidige ansatte, til tross for at bedriften har sikre inntekter og vet nøyaktig hva den daglige driften innebærer hver eneste dag.

VG.no forsvarer andre NRK-kjendiser egen bedrift. Arne Scheie kaller NRK for fantastisk. Forskjellen på han og Pia Beathe Pedersen, er at Scheie har en forutsigbar arbeidshverdag gjennom et sikkert arbeidsforhold. Det hadde ikke Pia Beathe Pedersen.

Den mest kjente personen fra Nordkapp som kan sammenlignes med Pia Beathe Pedersen, er Øyvind Bye Skille. Han jobber i NRK, uten at jobben er spesielt sikker.

Mange politikere kritiserer bedrifter som har midlertidige ansatte. Statens eget medieselskap er kanskje verst? Hos politikerne er det forskjell på liv og lære.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Arne Scheie er vel ikke akkurat den riktige å lytte til i denne sammenhengen. Han er en av NRKs eldste og mest profilerte kommentatorer og har jobbet i NRK siden 1971. Han er vel mest ute på reiser, hvor jeg antar han flyr first class og bor på de beste hotellene hvor han enn befinner seg. For han er naturligvis NRK fantastisk. Nei, Arne Scheie er sikkert ikke den som er mest ojektiv i denne saken, og derfor er det ikke interessant hva han sier, mener jeg. Jeg synes Pia Beathe Pedersen har vist mot og kan bare håpe at hennes uttalelser tvinger NRK til å foreta en forandring i deres personalpolitikk.

tommy sa...

Total utdriting av Scheie. Tror han forholdene for midlertidig ansatte ved lokalkontorene er de samme som for de overbetalte primadonnaene ved sportsredaksjonen på Marienlyst?