torsdag 7. mai 2009

Se idrettens maktliste – Werner Hansen på topp!

Sportsanalyse har satt sammen en liste over Norges mest mektigste i norsk idrett. Trond Giske topper listen som består av 65 personer. Det blir helt feil at en statsråd topper listen for en del av Norge som ikke bør være underlagt staten.

Jeg har satt opp en lokal variant over de mektigste i idrettspersonene i Nordkapp.

1.Werner Hansen:
Organisasjonssekretæren i HT & IF. Styrer foreningen med hard hånd. Får det omtrent alltid som han vil. Han har mye erfaring, han har vært leder av foreningen og han blir invitert på middag til ordfører, Kristina Hansen.

2.Raymond Elde:
Raymond Elde, redaktør i Radio Nordkapp, kan påvirke oppslutningen i de ulike organisasjonene gjennom oppslag i Radio Nordkapp. Heldigvis er han en snill journalist, men han kunne brukt makten han besitter i Storgata.

3.Stig Hansen:
Stig Hansen var leder i HT & IF, men har i dag trukket seg tilbake fra verv i idretts-Nordkapp. Han har fortsatt betydelig makt gjennom uformelle samtaler, både med politikere og næringslivet. Dersom Stig reagerer på noe, vil det bli debatt om saken.

4.Ole Dyrstad:
Ole Dyrstad er Nordkapps flinkeste rent faglig. Han styrer det sportslige i fotballgruppa, Nordkapps største gruppe. Han bruker makten og innflytelsen på en positiv måte. Han skaper aktivitet for barn og ungdommer.

5.Svein Rune Pettersen:
Svein Rune er en gammel HT & IF-kjempe. Han hadde tidligere politisk makt gjennom ulike verv i Arbeiderpartiet. Han var veldig sentral da Nordkapp flerbrukshall ble vedtatt i kommunestyret. Han var også med på å finansiere hallen gjennom vervet i Repvåg Kraftlag. Han har trukket seg fra vervene, men mange lytter fortsatt på det Pettersen har å si.

6.Kristina Hansen:
Ordføreren har jeg med på listen, kun for å slippe ufine kommentarer på bloggen fra arbeiderpartisympatisører som forsvarer ordføreren til det komiske. Jeg ønsker ikke havnekommentarer på denne bloggposten. Derfor har ordføreren fått 6.plass.

7.Gøril Johnsen:
Gøril Johnsen, leder i HT & IFs turngruppe. Hun styrer dermed en av gruppene i Nordkapp som driver best og som har god økonomi. Hun har sannsynligvis mer makt enn hun er klar over selv.

8.Linda Hanssen:
Linda Hanssen er i likhet med broren Stig, en kjempe i HT & IF-sammenheng. I dag har hun lite formell makt, men hun er kona til Lars Simonsen, lederen av HT & IF. Det er ikke få idrettssamtaler duoen Hanssen/Simonsen har i huset på Nordvågveien.

9.Mads Stian Hansen:
Mads Stian Hansen er leder av håndballgruppa i HT & IF. Han får som regel alltid igjennom sitt syn i håndballgruppa. Det samme gjelder i hovedstyret, når det er saker som betyr mye for han eller gruppa han leder.

10.Lars Helge Jensen:
Lars Helge Jensen er skytterlagets mektige mann. Han har politiske verv, og vil sannsynligvis bruke vervene på en slik måte at det tjener arbeidet i skytterlaget. Første store prøvestein på påstanden, blir friarealet i idrettshallen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rengner med at du har rangert etter hvem som har mest makt. Da finner jeg det svært betenkelig at Raymond Elde skal ha nest mest makt innenfor idretten i Nordkapp. I tillegg stiller jeg spørsmål ved hvorfor ikke lederen i fotballgruppa (Odd Johnsen) er med, som leder av den største enkeltgruppa i hele kommunen.

Solvik sa...

Hei Anynom, synes ikke det er så merkelig at media kommer på en liste over de ”mektigste” i idretts-Nordkapp. Hvis han Raymond setter en sak på dagsorden gjennom oppslag i radioen, vil saken bli debattert i lokalsamfunnet. Det kryr av eksempel, fra kunstgressbane til flerbrukshall.

Odd Johnsen og andre i fotballgruppa har betydelig med innflytelse på hva som skjer i Nordkapp, men jeg valgte å ikke ta han med på listen.

Listen er ikke en fasit, ikke på noen måte.