torsdag 21. mai 2009

Bamse har ankommet Nordkapp

Jeg har litt blandende følelser for skipshunden Bamse. Jeg synes historien er fascinerende og utrolig spennende. Jeg tror avdukingen av statuen blir et flott festivalarrangement, men jeg er skeptisk og motstander av at det brukes skattefinansierte penger på prosjektet. De som misliker Bamse, for eksempel hundehatere, bør ikke tvinges til å støtte prosjektet gjennom skatter og avgifter. Det er problemet med skatt; folk tvinges til å betale for noe de ikke ønsker å støtte.

I går snakket jeg med Sigurd-Berg Hansen, leder for bamseprosjektet. Han kunne stolt meddele at statuen var ankommet Nordkapp.

Bamse, en sankt bernhardshund, var maskot for den norske marinen i Storbritannia under 2. verdenskrig. Bamse kom fra Honningsvåg, og tilhørte kaptein Erling Hafto. Den flotte hunden døde av hjertestand 22. juli 1944, og ble begravd med full militær honnør.

Ifølge historien om Bamse, reddet han minst to liv. Avdukingen finner sted fredag 19. juni.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kan nå si meg enig i at det er bortkastet penger denne bamsestatuen. Men, Nordkapp kommune bruker penger til så mye annet tull så en statue skulle vel ikke gjøre noe. Kan f,eks. nevne noe kommunen bruker penger til som er bortkastet. ptk. 1 Kommune gartneren "Krupa" jobbe overtid hver kveld for å plante blomster, pkt 2. parkeringsvakta som driver med alt annet om dagan untatt å skrive parkeringsbøter. Pkt. 3 teknisk sektor som kjører hver sin bil frem og tilbake hver dag og kveld. Pkt. 4 vaktmesteran i Kommunen, ka gjør dem? bygningan til kommunen er jo nesten falleferdi. Jeg kan nevne mange flere punkt, disse 4 punktan er bare det folk prater litt om på byen

Solvik sa...

Anonym, det er problemet med skatt. De tingene du trekker frem kan det være borgere som støtter. For de er det naturlig nok greit å betale skatt. Vi andre blir tvungen, og det er der det sosialdemokratiske systemet er umoralsk.