søndag 31. mai 2009

Røykeloven fyller fem år

På dagen i dag, er det nøyaktig fem år siden det var den siste dagen der gjestene til blant annet Nøden Pub og Bryggerie` kunne nyte en sigarett sammen med et glass med god drikke. Den nye røykeloven trådte i kraft 1. juni 2004, og det betyr at det er 5-årsjubileum for èn av mange lover som jeg hater.

Røykeloven har faktisk fungert, men det er et motbydelig forbud fordi eierne av skjenke- og serveringsplassene har mistet frihet over egen bedrift. Det er Odd-Arne Nilsen som bør bestemme om gjestene til Nøden skal få lov å røyke på Nøden Pub. Det er Ole Håvard Olsen & co som bør få bestemme om det skal være lov å røyke på Bryggerie`. At Stortinget overprøver eierne, er totalitært.

Røykeloven har medført at det er mer støy i byen. Før tok gjestene sigarettene innendørs, i dag er det røyking på trappa til de aktuelle serverings- og skjenkeplassene. Det har gått utover naboene, noe jeg antar Konrad Karlsen kan bekrefte.

Høyre stemte for forbudet, og det er èn av flere grunner til at Høyre ikke har troverdighet i debatter om eiendomsrettigheter.

Ingen kommentarer: