mandag 25. mai 2009

Ferdig med et nytt møte i festivalkomiteen

Vi har i kveld hatt et nytt møte i festivalkomiteen. Programmet begynner å ta form. Festivalgeneral Odd Johnsen og disiplene i komiteen, inviterer arrangørene og Nordkapp kommune til et møte på klubbrommet til HT & IF onsdag klokken 18:00.

Det første tegnet på at vi har rimelig god kontroll på årets festival, følte jeg kom da vi diskuterte temaet på neste års festival. Hvis fotballgruppa blir arrangør og vi får arrangementet tidlig, kan festivalen i 2010 bli svært spennende.

Nytt av året er at vi kommer til å invitere lederne av festivalarrangementene til kick-off dagen før den offisielle åpningen.

Programmet blir forhåpentligvis lagt ut på festivalsidene til fotballgruppa og Radio Nordkapp i løpet av denne uken.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har lurt på dette i flere år.. Er kommunen inne med penger til Nordkapp festivalen?? Det er jo et meget fint tiltak et er ikke det.

Solvik sa...

Kommunen er inne med et tilskudd til Nordkappfestivalen, et rekordlavt tilskudd. Dette blir den billigste Nordkappfestivalen på mange år for skattebetalerne.

Prinsipielt er det forkastelig at kommunen bruker skattefinansierte penger på dette tiltaket. Likevel har det vært bred politisk enighet om Nordkappfestivalen, selv om politikerne har kuttet potten noe de siste årene.

Høyre er et kulturparti, og er like god på å bruke penger på kultur som de andre partiene.

Anonym sa...

Jeg stiller meg da spørsmålet. Hvorfor er du Bjørn Magne solvik med i komiteen når du er så imot skattefinansierte kultur arrangement?

Solvik sa...

Anonym, fordi jeg ikke kan eller ønsker å melde meg ut av samfunnet. Jeg har et liberalistisk grunnsyn, men ønsker å påvirke samfunnet.

Se det positive i det. Jeg er årsaken til at vi får den billigste festivalen på år og dager. Med at fotballgruppa er arrangør, har blant annet Nordkapp Høyre fått igjennom en kongstanke om at private aktører kan drive kultur like godt som offentlige institusjoner.

Jeg sier nei takk til arrangement som skjærer meg i hjerteroten, blant annet 17.mai-arrangementet.