onsdag 7. oktober 2009

Kommuneøkonomi og samarbeid – en litt artig sak fra valgkampen

Jeg fant en litt artig sak på nettstedet til Radio Nordkapp. Det er Kristina Hansen som snakker om kommuneøkonomien og samarbeid med SV foran kommunevalget. Hun skrøt over at Arbeiderpartiet har sørget for at Nordkapp kommune ikke er på ROBEK-listen. I tillegg ønsket hun samarbeid med SV.

Nå er Nordkapp på ROBEK, og Kristina Hansen samarbeidet med Høyre og FrP for å bli ordfører, gjennom en politisk avtale som var vanvittig dårlig.

Hva sier ikke politikerne for å oppnå makt? Bedrifter blir straffet hardt for villedende markedsføring. Politikerne slipper unna det meste, noe Kristina Hansen har tjent grovt på.

Oppslaget hos Radio Nordkapp:
--Det er naturlig for Arbeiderpartiet å samarbeide med SV fordi det partiet ligger oss nærmest ideologisk, men problemet er at SV alltid har så mye penger, sier Nordkapp Arbeiderpartiet sin ordførerkandidat, Kristina Hansen.

Etter valget for fire år siden inngikk Arbeiderpartiet og SV et valgteknisk og politisk samarbeid. Partiene skulle blant annet snakke sammen før viktige saker ble avgjort av kommunestyret.

--Begge parter kunne ha gjort mer for å bedre samarbeidet, sier Hansen.

--Jeg mener det var Arbeiderpartiet som tok ansvar da den økonomiske situasjonen i kommunen var alvorlig. Arbeiderpartiet hindret at Nordkapp havnet i ROBEK-registeret, sier Hansen.

Ingen kommentarer: