fredag 2. oktober 2009

En dag et stykke ut i fremtiden

Jeg fikk denne på e-post fra en god venn for noen minutt siden. Les historien du også!
Har dessverre ikke navnet på forfatteren.

Jens Stoltenberg er død og kommer til himmelen hvor han blir møtt av St. Peter. - St. Peter ser litt forlegen ut: Eh, ”velkommen” får han omsider sagt. ” - Takk”, sier Jens, ”jeg tenkte nok jeg ville ende her”. - Nja, sier St. Peter, ”du har jo i det store og hele oppført deg ganske anstendig så vi vil gjerne ha deg her. Men forstår du, det var litt konkurranse om å få deg, og faktisk var vi nødt til å inngå en liten avtale med djevelen.
- ”Avtale!”, utbrøt Jens, synlig rystet. - ”Det er ikke så ille”, sier St. Peter, ”men han mente han hadde de fleste av dine venner likevel. Så nå har vi avtalt at du får lov til å tilbringe et døgn i helvete og ett i himmelen. Så kan du selv velge hvor du vil være resten av evigheten etter det”.
Jens protesterte litt, men avtalen var allerede inngått. Så St. Peter viste ham veien til heisen, de tok farvel og på gjensyn om et døgn. Jens trykket på Helvete, kjørte heis i lang tid og endte foran en stor, sort port. Da han ringte på gikk døren øyeblikkelig opp og djevelen selv møtte ham. - ”Jens, gamle venn! Kom inn! Jens gikk inn og kikket rett på en gigantisk golfbane.. Mange av hans gamle politikervenner gikk rundt og spilte golf og pratet. Banen var perfekt. Det var varmt, overalt spratt det frem pene, lettkledde smådjeveler som serverte kjølige drinker. Jens spilte hele dagen og på kvelden hadde Lars Sponheim, som døde like før Jens, forberedt en gourmetmiddag med den beste vin og alt hva hjertet kunne begjære. Døgnet i Helvete gikk fort, og før Jens visste ordet av det kom en liten djevel og viste ham veien til heisen.
Da Jens kom inn i himmelen var han ettertenksom, men også der ble han tatt godt i mot. Han ble kledd i engleklær og fikk utlevert en harpe. Resten av dagen spaserte han fra sky til sky, hørte fuglene synge og spiste friske frukter. Senere fikk han løs mage av all frukten og ble kanskje litt lei av Kristin Halvorsen og Navarsete som satt på en sky ved siden av og harpejammet i fem timer i strekk.. Snart dukket St. Peter opp.
- ”Nå har du hatt ett døgn hvert sted”, sa erkeengelen. ”Har du gjort ditt valg?” - Hmm, sier Jens. ”Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle si det, men kanskje hører jeg tross alt til i helvete. Det er nok det beste stedet for meg”.
St. Peter var målløs og forsøkte å få Jens til å ombestemme seg, men han var fast bestemt. Enda en gang ble han fulgt til heisen, og de tok farvel. Også denne gangen lukket djevelen selv opp da Jens ringte på. Han ble lukket raskt inn. Jens så seg omkring i det svovelstinkende infernoet hvor hans gamle venner vred seg i smerte. Ingenting lignet det han hadde opplevd bare ett døgn tidligere.
- ”Men…” sier han, ”men, hvor er golfbanen? Og de kalde drinkene? Og de lettkledde ungdommene?” - Ah, sier djevelen. ”Du forstår, i går førte vi valgkamp. I dag har du stemt på oss!”

1 kommentar:

Anonym sa...

Hehe :) Den var god..