torsdag 3. september 2009

Liberalisten

Hvis dere synes jeg har merkelige politiske meninger, bør dere lese Kandidaten i morgen på Liberaleren. Fantastiske svar fra en person som dessverre ikke blir valgt inn på Stortinget, men som ville gjort den politiske debatten langt rikere.

Morgendagens kandidat publiseres klokken 08:00.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett av dine merkelige standpunkter er liberalisering av hasjbruk. Det er bare å trekke paraleller til trippeldrapsaken i Tromsø for å se hvor meningsløs en slik liberalisering vil fortone seg. Den siktede ble av de sakkyndige erklært psykotisk som følge av vedvarende hasjbruk. Det er slike folk du vil ha flere av ute i samfunnet ved å innføre fri bruk av hasj!

Solvik sa...

Anonym, ”ulykker” kan vi dessverre aldri gardere hos imot. Det skjer fæle episoder, selv med et forbud slik du peker på.

Grunnen til at jeg ønsker en liberal narkotikapolitikk, er fordi et åpent salg sikrer kontrollert tilgjengelighet. Se på vinmonopolordningen; politikerne mener Vinmonopolet sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Det er tverrpolitisk enighet om ordningen på Stortinget, fordi politikerne ikke ønsker narkotikalignende tilstander på omsetning av vin og brennevin. Alkoholavgiftene regulerer om det skal være store mørke tall eller ikke. Høye avgifter gir smugling og hjemmeproduksjon av brennevin. Lave avgifter gir stor omsetning på vinmonopolbutikkene. På den samme måten kan en regulere salg av for eksempel cannabis.

Jeg er ikke tilhenger av monopolordningen, men alt er bedre enn dagens forbudslinje.

I dette svaret ser jeg bort ifra mitt ønske at en hver borger skal ha rett til å gjøre dumme ting, og misbruk av narkotika er etter min mening dumt.

PS: Dette er ikke høyrepolitikk. Høyre har nulltoleranse mot narkotika som et hovedmål.