fredag 15. februar 2008

Kristina Hansen bør prioritere matematikk

Hvis politikerne virkelig skal bruke skattefinansierte penger på kurs, burde finnmarkspolitikerne prioritert matematikk. Så dårlig er den økonomiske styringen i mange av kommunene i Finnmark, inkludert Nordkapp kommune.

Overskriften i Altaposten var Yes, we want to learn English!. Jeg trodde lokalavisen skriv om et revynummer, men det var fra en debatt, fra et forslag der medlemmene i Vest-Finnmark Regionråd bestemte at medlemmene i rådet skal gå på kurs for å lære engelsk bedre.

Økonomisk er denne saken en bagatell. Et engelsk kurs for ordførere og rådmenn i en del finnmarkskommuner trenger ikke å bety de store kostnadene, men hva blir det neste som skattebetalerne skal betale for kommunetoppene? Grensene for hva en politiker skal holde på med utvider seg hele tiden. Toppen er foreløpig nådd med et interkommunalt språkkurs for politikere og byråkrater.

Jeg ønsker at ordfører i Nordkapp, Kristina Hansen, skal bruke sin energi på å få orden i kommuneøkonomien. Hun burde prioritere bort alt det andre de neste månedene.

Det er mulig en del personer i Vest-Finnmark Regionråd har for dårlige kunnskaper i engelsk språk. Hva med private investeringer for egen kunnskap?

Vest-Finnmark Regionråd består av kommunene Alta, Kvalsund, Måsøy, Loppa, Hammerfest, Nordkapp og Hasvik.

Ingen kommentarer: