tirsdag 28. juli 2009

Politikerne i Finnmark er dårlige på sosiale medier

Liberaleren har i kveld sendt ut en pressemelding:
Nettavisen Liberaleren mener politikerne i Finnmark er dårlige på sosiale medier. Nesten ingen av stortingskandidatene har blogg eller eget nettsted, og mange av stortingskandidatene har gjemt bort egen kontaktinformasjon i forkant av høstens valg.

--I forbindelse med bloggstafetten mot datalagringsdirektivet, sender vi ut e-poster til stortingskandidater. Vi har sendt ut mange e-poster til kandidater i Finnmark, men et fåtall av kandidatene har egen blogg. Det er underlig og ikke i tråd med utviklingen i mange av de andre fylkene, sier skribent i Liberaleren, Bjørn Magne Solvik.

Liberaleren skryter av kandidatene Helga Pedersen (Ap), Otto Strand (KrF), Morten Edvardsen (Sp) og Eskil Dahl Olaussen (H). Alle fire har blogger som er lett tilgengelig for brukerne av internett.

--Hvis jeg var stortingskandidat, ville jeg i alle fall hatt en blogg. Det er enkelt og jeg ville fått ut et politisk budskap på en enkel måte, faktisk usensurert, sier Solvik.

Per Aage Pleym Christensen, redaktøren i Liberaleren, er overrasket over at politikerne i Finnmark ikke bruker internett aktivt i markedsføringen av seg selv, partiene og politikken.

--Sosiale medier blir viktigere og viktigere. Internett er den nye møteplassen. Skal politikerne i nord kommunisere med velgerne, er nettet den viktigste arenaen, sier Pleym Christensen.

Pleym Christensen mener spredt bosetning taler for bruk av sosiale medier. Derfor var Liberaleren ekstra overrasket over få hjemmesider og blogger.

--Noen av finnmarkspolitikerne bruker Twitter og mange er på Facebook.com. Likevel var resultatet nedslående for oss, sier Solvik og Pleym Christensen.

Jeg har laget en kategori med lenker til stortingskandidater fra Finnmark. Vet du om andre blogger som passer til kategorien, sendt e-post.

2 kommentarer:

Nyland sa...

Det står dårlig til i Enebakk også iht lokalavisa: http://www.enebakkavis.no/nyheter/article4453930.ece , men jeg anser meg selv som et hederlig unntak :-)

Solvik sa...

Jeg vet ikke hva skal jeg si om kommunepolitikernes bruk av sosiale medier. Det er svært få bloggere i Nordkapp. Ikke mange er på Twitter, men en del er på Facebook, selv om aktiviteten på ansiktsboken varierer en del.

Du er Enebakks håp vet du. :)