fredag 3. april 2009

Konkurranse om elever

Jeg gratulerer Nordvågen Montessoriforeng med tillatelsen fra Utdanningsdirektoratet. Nå nærmer det seg faktisk en form for konkurranse om elevene i Nordkapp, og ingen ting gleder en høyremann mer enn det.

Jeg har vært i tvil om den private skolen ville bli etablert i Nordvågen. Først og fremst fordi vi har en regjering som er imot private skoler. Vi har også et politisk flertall i Nordkapp som ligner på stortingsflertallet. At SV faktisk er for private skoler, er en stor og god nyhet. Nå bør Tore Fosse & co påvirke regjeringen til å gjeninnføre friskoleloven som Kristin Clemet fikk laget i forrige periode.

Flere argument for en liberal friskolelov hos Liberaleren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det er jo gledelig at de har fått gjennomslag for det! Gratulerer! Vi får håpe de tar HELE regningen selv, og ikke kommer springende til Kommunen for å be om penger til f.eks oppussing eller hva det måtte være, slik at det medfører ytterligere kutt i andre velferdstilbud i Kommunen. Man kan jo med å bruke de små grå allerede forestille seg at Skarsvåg Skole vil ryke, og at det vil gå utover tilbudet om sykehjemsplassene!! Blir man tvunget til å bruke penger på privatskolen så MÅ det nødvendigvis kuttes andre steder! Man trenger ikke ha å ha fått Nobelprisen i matematikk for å skjønne det!! Men som den godværspoliteken Fosse er blitt så regner jeg med at han og SV sitter med gode løsninger på hvor det da må kuttes. Fosse går sikkert inn for at vi kan legge ned Kulturskolen og Filmfestivalen, til fordel for privat skole i Nordvågen. Tror ikke du også det, Bønna??? SV fører for tiden en svært "ansvarlig" politikk og jeg registrerer at de nå er i MOT å sette vaskingen ut, men stemte FOR at det skulle utredes i Kommunestyret - hvis innsparingen lå over 500 000!!! Det til tross for at vi kan spare 1.5 MILLIONER hvis man setter vaskingen ut til Toma. Mine sympatier har tidligere ofte ligget hos SV, men man må nesten takke høyere makter for at de ikke sitter med makta og ordføreren i Kommunen i denne perioden. Vi ville hatt gjeld over "hau" og vært under ROBEK for lengst, og dermed kunne sett langt etter både investeringslån og frihet til å utvikle i Kommunen i positiv retning. Fosse er feig, "tannløs", og livredd for å ta upopulære avgjørelser. Men det skal han ha - han er god på festtaler og som konferansier på HMF showene! God påske!

Solvik sa...

Anonym, en privat skole vil sørge for svekket inntektsgrunnlag til kommunen, fordi den nye skolen vil motta statsstøtte. Dette bør være velkjent for alle, også SV-politikerne.

Jeg gleder meg over den nye skolen. Omstillingen må skyte fart, fordi kommunens inntektsgrunnlag blir dårligere og vi får konkurranse om elevene, noe som er en fordel.

Ellers er jeg også svært skeptisk til SVs økonomiske politikk, men det som bekymrer meg er at ingen av partiene er så mye bedre enn SV. Det er kun marginer som skiller partiene i kommunestyret.