onsdag 22. april 2009

Finnmark bør stille opp for Alta IF

Det er mange år siden jeg hadde et utspill om at hele Finnmark bør stille opp for Alta IF, dersom borgerne i fylket ønsker et fotballag i toppen av norsk fotball. Det har blitt så kostbart med fotball, at mange millioner kroner må inn i kassa hvis et lag skal hevde seg i toppen.

Alta IF er en klubb som får unike resultat med minimale ressurser. Det er faktisk utrolig at laget spiller på det nest høyeste nivået. Uten mer penger til driften, kan vi som finnmarkinger ikke forvente et Alta-lag i toppen av norsk fotball.

Jeg leste utspillet til ordføreren i Alta med interesse. Han ønsker Alta Kraftlag som hovedsponsor for klubben. Et veldig interessant utspill, som ikke er politisk korrekt. Abonnentenes penger bør ikke sløses bort, men en samarbeidsavtale mellom Alta IF og Alta Kraftlag kan være en vinn-vinn situasjon for mange parter. Hadde jeg vært Alta-borger, ville jeg helt sikkert tent på ideen fra Geir Ove Bakken.

Repvåg Kraftlag er positiv til aktivitet i Nordkapp. Kraftlaget bruker en del penger på lag, foreninger og organisasjoner. Det er helt klart prinsipielt betenkelig, men veldig viktig for en del av kulturlivet i Nordkapp.

La meg avslutte med at det meste av fotballens sponsorinntekter, kommer fra det private næringsliv som ser nytte av å spille på lag med idretten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Godt godt, dette er et Finnmarkslag, ikke kun et Altalag, så liiiiker ditt initiativ:-))

Solvik sa...

Heia Alta :)