onsdag 18. juni 2008

Solvik gjetter på kulturprisvinner

Jeg prøver meg som spåmann eller oddssetter som det også kan kalles. Jeg gjetter på hvem som får årets kulturpris som utdeles på blandakorets konsert som er på ”Turn” i dag klokken 20:00.

Jeg vet ikke resultatet av den politiske behandlingen i avdelingsstyret for Oppvekst og kultur, men har vært med på noen slike debatter tidligere. Derfor prøver jeg på en kvalifisert gjetning.

Kjersti Skavhaug: Odds 9.0
Kjersti har vært èn av kandidatene i mange år. Jeg tipper at hun heller ikke i år får prisen.

Nordkapp og Omegn Turlag: Odds 3,5
Nordkapp og Omegn Turlag, Barnas Turlag eller personer i turlaget er et godt tips. Det kan hende årets kulturprisvinner kommer fra turmiljøet.

Bjørnar Pettersen: Odds 2,5
Bjørnar Pettersen er èn het kandidat. Han har vært aktiv i musikkmiljøet i flere tiår. Han er positiv og har bidratt på mange felt, fra dansemusikk til revymusikk.

Odd Holmgren: Odds 1,8
Odd Holmgren har vært sentral i arbeidet med å bygge opp Nordkapp og Omegn Turlag. Han er leder i foreningen. Han har sammen med Heidi Holmgren vært pådriveren for Barnas Turlag, en aktør som får mye skryt i Nordkapp-samfunnet. Jeg hadde satt mine sparepenger på gamleordføreren som årets kulturprisvinner dersom dette var et veddemål på oddsen.

For øvrig er oddsspill ikke tillatt i Norge, foruten hos Norsk Tipping da. Liberaleren har mye godt stoff om den norske politikken som er direkte dårlig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du sier "kvalifisert gjetning". Hmmmm.... skeptisk!

Solvik sa...

Anonym, det er din fulle rett å være skeptisk.
De fire kandidatene jeg vurderte var hete kandidater i forrige periode. Noen av kandidatene var faktisk glohete. Det er årsaken til at jeg trodde en trekkspiller eller noen i turmiljøet skulle få årets pris. Registrerer at jeg bommet, og vet ikke om jeg var nært ettersom behandlingen i avdelingsstyret skjer i lukket møte.

For øvrig håper jeg Honningsvågrevyen og alpingjengen i Nordvågen snart får en kulturpris. Det vil være fortjent når vi først har en politisk utnevnelse.