mandag 17. november 2008

Boksekampen om havna

Runde 1: Bjørn Ronald Olsen går hardt ut, og argumenterer med at han er styreleder i Nordkapp og Porsanger Havn IKS, og har støtte i styret.

Runde 2: Kristina Hansen, ordfører i Nordkapp, mener havna er hennes, ettersom hun var styreleder i Nordkapp Havn KF i forrige periode.

Runde 3: Bjørn Ronald rister på hodet, og forventer støtte av varaordfører Lars Helge Jensen, som merkelig nok er medlem av Nordkapp Høyre.

Runde 4: Lars Helge ser på Bjørn Ronald, men han blinker til Kristina.

Runde 5: Bjørn Ronald blir forbanna.

Runde 6: Kristina og Lars Helge nevner et strategidokument.

Runde 7: Hææææ, roper Bjørn Ronald. Strategidokument?

Runde 8: Bjørn Ronald får et kutt over øyet.

Runde 9: Kuttmann Marita kommer til. Gir Bjørn Ronald noen trøstende ord.

Runde 10: Bjørn Ronald kaster hanskene, og er ferdig som styreleder i Nordkapp og Porsanger Havn IKS.

Mer om denne saken i Radio Nordkapp i ettermiddag. Min boksekamp er nok ikke helt sann, men det er nærmere sannheten enn den offisielle forklaringen som media har fått.

Jeg synes det er synd at Bjørn Ronald har trukket seg som styreleder. Hvis jeg skal komme med noen råd til den politiske ledelsen i Nordkapp kommune, må det være å følge spillereglene. Lov om interkommunale selskap er klar, og ordføreren i Nordkapp har mye makt, men i hovedsak som en del av representantskapet i selskapet. For øvrig er det bemerkelsesverdig at Lars Helge Jensen er kraftig på kollisjonskurs med personer som har sørget for at han har posisjonen som varaordfører i Nordkapp.

Noen har jobbet for profesjonelle styrer i selskap som Nordkapp kommune eier. Tanken er dessverre håpløs fordi den politiske ledelsen ikke vil at styrene skal få jobbe selvstendig.

Ingen kommentarer: