tirsdag 20. mai 2008

Privatskoler og SV

Lars Helge Jensen, Høyres gruppeleder i kommunestyret, kom med skudd mot SV i torsdagens kommunestyremøte. Skuddene var helt på sin plass. SV er imot privatskoler. SV er mer imot privatskoler enn det er mulig å forklare med enkle ord.

Det beste den forrige regjeringen gjorde, bortsett fra skattelettelsene, var å få vedtatt friskoleloven. Liberaleren gratulerte regjeringspartiene og Fremskrittspartiet med dagen da loven ble vedtatt i Stortinget. SV gikk til valg i 2005 på å reversere denne loven, og har dessverre klart målsetningen. Når SV-politikere jobber for en privatskole i Nordvågen, er det imot egen overbevisning. Det hele blir latterlig for oss som følger med på nasjonal politikk. Øystein Djupedal, tidligere kunnskapsminister, har sagt mye dumt om private skoler. Et søk i kvasir gir en del oppslag.

Jeg håper den private skolen i Nordvågen blir realisert. Jeg tror, i motsetning til dagens regjering, på frihet og retten til å foreta valg. Lykke til alle nordvåginger, også alle sosialistene som spiller et grusomt dobbeltspill i skolesaken.

Ingen kommentarer: