tirsdag 6. mai 2008

Organiseringen – det var på tide!

Nordkapp Filmfestival skal se på organiseringen. Det var jaggu meg på tide. Høyres Lars Helge Jensen og Bjørn Magne Solvik har maset og maset om denne saken uten at noe har skjedd. Jensen har brukt formannskapet, mens Solvik har brukt avdelingsstyret for Oppvekst og kultur.

Det har kommet mange beskjeder på hvorfor Nordkapp Filmfestival ikke er en egen stiftelse, et eget selskap eller en egen organisasjon. Ofte har argumentene vært at når filmfestivalen ligger under kinoen, er det enklere å få tilskudd. Høyre har ikke vært imot en filmfestival, men organiseringen må være riktig slik at festivalen ikke har sugerør nede i kommunekassen og dermed betydelige konkurransefortrinn sammenlignet med andre. Hvis jeg hadde prøvd å starte opp en konkurrerende filmfestival, ville festivalen vært konkurs relativt raskt. Jeg ville slitt med å konkurrere med dagens Nordkapp Filmfestival fordi denne gjengen har veldige gunstige avtaler med Nordkapp kommune. I fjor, ifølge virksomhetsplanen til kultursektoren, var administrasjonens oppgaver å jobbe for filmfestivalen før og mens festivalen pågikk. Ingen private bedrifter eller organisasjoner har lignende avtaler med Nordkapp kommune.

Takk til de som jobber med Nordkapp Filmfestival. De gjør en fantastisk jobb, men det er viktig å lage et klart skille mellom filmfestivalen og Nordkapp kommune.

At Nordkapp kommune har blitt eier av en filmfestival uten at politikerne har vedtatt dette, gidder jeg ikke en gang å kommentere.

Ingen kommentarer: