torsdag 1. mai 2008

Internasjonal solidaritet!

Fagbevegelsen og partiene på venstresiden har i dag brukt dagen til å tale om internasjonal solidaritet. Til og med jeg er enig i stikkordet solidaritet, men politikerne på Stortinget er ikke spesielt solidariske. Norge og mange andre land gir betydelig med økonomisk utviklingshjelp, men vi legger hindringer i veien slik at landene i den 3. verden ikke får solgt sine varer i vårt marked. En mindre proteksjonistisk politikk vil være utviklingshjelp i praksis. Dessverre har politikerne vært opptatt av å skjerme norske produsenter mot konkurranse. Derfor er Norge i sammen med mange andre land svært proteksjonistiske. Å være proteksjonistisk er det samme som å være usolidarisk. Et fritt marked vil hjelpe mange av de fattigste i verden!

Å feire 1. mai, å tale om solidaritet er dobbeltmoral når de som hever fanene høyt ikke ønsker frihandel på tvers av landegrensene.

For øvrig må jeg sende en hilsen til min kompis Ole Håvard Olsen, leder i Nordkapp Arbeiderparti. Han skal få terningkast seks for innsatsen med 1. mai arrangementet i Honningsvåg, men kun 1 på terningen for innholdet i store deler av budskapet som ble presentert.

Ingen kommentarer: