mandag 26. mai 2008

Jeg skal følge Nesset kommune

Statens institutt for rusmiddelforskning, Sirus, bør følge Nesset kommune de neste årene. Kommunepolitikerne har gitt forskerne og oss liberale som ikke bor i kommunen en gavepakke.

Ifølge avisen Driva har Nesset kommunestyre strammet kraftig inn på alkoholpolitikken. Salgsbevillingene videreføres, men skjenkebevillingene har blitt innskrenket fra klokken 02:00 til 01:00. Det betyr mindre frihet for næringsaktørene, færre valgmuligheter for borgerne, men også muligheter til å undersøke konsekvensene av en restriktiv alkoholpolitikk. Resultatet vil ikke bli mindre konsum, slik flertallet i kommunestyret håper.

Liberaleren tok kontakt med Vertshuset Bjørnson tidligere i dag. De ansatte på bedriften tok ikke vedtaket fra kommunestyret spesielt tungt. Vertshuset kommer til å stenge tidligere fredager og lørdager. Resultatet blir at gjestene blir sendt hjem. De som tror at gjester ikke tar en øl etter klokken 01:00, har ikke kontakt med virkelighetens verden. Dessverre mangler mange politikere i Nesset kommunestyre bakkekontakt!

Ingen kommentarer: