fredag 19. februar 2010

Kauringer!

Forskrift om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse ble vedtatt i statsråd dag. Regjeringen består av mange kauringer!

Kauringer er et ord fra Finnmark. Det er vanskelig å oversette ordet, men kauringer kan bety idioter.

Forskriften, som ble vedtatt i dag, innebærer at banker og betalingsinstitusjoner får forbud mot å formidle betaling fra Norge til utenlandske pengespilloperatører.

--Forskriften er et viktig tiltak for å begrense omfange av ulovlige og avhengighetsskapende pengespill i Norge, sier kulturminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

En gammel sak
Det har vært kjent lenge at regjeringen ønsket et forbud. Det var Trond Giske som i sin tid lanserte ideen i et innslag på Kveldsnytt i NRK1.

Det som gjør denne saken håpløs, er at det finnes metoder for betalingsformidling via internett som omgår forskriften. I tillegg vil det bli utviklet nye løsninger. Det blir spill på internett for norske borgere også i fremtiden. Hvorfor vedta en forskrift som ikke vil fungere?

Hans Martin Nakkin, leder av Betsson Norge, har tidligere fortalt Liberaleren at store selskap i USA økte omsetningen etter at politikerne vedtok ordninger som kan sammenlignes med den som nå blir innført i Norge. Kauringer!

Ingen kommentarer: