torsdag 4. februar 2010

Hora – omtalt i på VG Nett

Filmen Hora, laget av Reinert Kiil, er omtalt på VG Nett. Jeg synes filmen har en grusom tittel, men hvis jeg ser filmen på DVD er det kun fordi en Honningsvåg-mann har laget filmen.

For øvrig er det tøft at noen fortsatt produserer filmen som ikke har sugerør nede i statskassen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Beskrivelse av filmen: "Isabal Vibe (25) spiller hovedrollen som forfatteren Rikke, som drar til hytta til sin avdøde mor for å få inspirasjon. Der får hun imidlertid oppmerksomhet hun ikke ønsker, av flere lokale «hillbillies» som voldtar henne gang på gang. Men Rikke tar en grusom hevn"

Men for guds skyld, dette er jo plagiat! Og ikke bare LITT plagiat, men plagiat tvers igjennom av den amerikanske exploitation-filmen "I SPIT ON YOUR GRAVE" (opprinnelig utgitt under tittelen "Day of the woman") - fra 1978! Gå til wikipedia (engelsk) og skriv inn "I spit on your grave", og les alt om klassikeren. Føkkings plagiat-jævler ass, føkker opp min møysommelig oppsparte samling av obskure B-og C-filmer fra 70-og 80-tallet. Jeg skal umiddelbart skrive til rettighetsinnehaveren og opplyse dem om plagieringen.

Øyvind

Anonym sa...

At det er plagiat er jo åpenbart og idiotisk gjort av de som har regi og manus.. men like idiotisk er det av deg å påstå at "I spit on your grave" er en "obskur B-film". Om noe så er det kanskje den mest kjente exploitation filmen som noen gang er laget! Jeg tipper resten av samlingen din består av "Cannibal Holocaust" filmene og kanskje "Love Camp 7" ?? :p

Anonym sa...

Anonym...jeg påsto ikke direkte at I spit on your grave er en "obskur B-film". For kjennere av disse sjangrene er jo ikke akkurat denne filmen så obskur, men vel, for resten av publikum er det det. Hvor mange, av norske kinogjengere har hørt om denne (eller lignende) filmer? Det nærmeste de kommer kunnskap om B og C-filmer er at de kanskje har hørt om Plan 9 from outer Space og Barbarella. Forøvrig: Min samling er nok litt mer ambisiøs enn "Cannibal Holocaust"...;o). Når det gjelder soft-porn-regissører som lagde exploitation foretrekker jeg Russ Meyer framfor Robert Kerman. Likevel, dette er jo ganske på siden av poenget, som det kan virke som om du ikke fikk med deg.
Øyvind

Anonym sa...

Se filmen din jøk! Hora er et mesterverk!