torsdag 11. desember 2008

Leserne er uenige med Høyre

Jeg spurte i den siste avstemningen om leserne støttet forbudslinjen på narkotika. Det var to svaralternativ, ja og nei.

Det ble avgitt 24 stemmer. Kun 10 stemte ja, mens 14 stemte nei. Det betyr at både undertegnede og et flertall av leserne er uenige med Høyres narkotikapolitikk. Høyre har nemlig nulltoleranse mot narkotika, og har en umulig illusjon om et narkotikafritt samfunn.

Det beste hadde vært et åpent salg. Det er mulig å diskutere hvor fritt markedet skal være. Dagens forbudslinje belønner i stor grad kriminelle miljø, mens vi andre får regningen i form av skatter og avgifter for kriminalitet og for rusomsorg.

Jeg er så fornøyd med målingen at jeg lar den stå fremme, selv om avstemningen er avsluttet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Belønner? Unskyld med det er slik at dagans "null tolerans" faktiskt finansierer kriminalitet. Utøver det så mer eller mindre tvinger det de som fastner i missbruk ut i kriminalitet. Alt finansiert over skatt og forsikringpremier. Ikke så smart om du spør meg..

/Jakob

Solvik sa...

Nei Jakob, det er ikke smart. Det finnes ikke mange gode argument for en forbudslinje. På alkohol har Høyre en god argumentasjon. På narkotika er den direkte dårlig.