onsdag 19. september 2007

Er SV konkurs?


Er det så viktig for Nordkapp SV å få ordføreren at partiet gir blaffen i andre posisjoner og politikken? Hvis ja, da har unge Solvik grunn til å tro at SV mangler penger, masse penger.

I Radio Nordkapp ber partileder i Nordkapp SV, Torger Samuelsen, Arbeiderpartiet om å bestemme seg. Samuelsen ønsker et samarbeid med Arbeiderpartiet. Han og partiet har ingen krav, bortsett fra at Tore Fosse, valgets såkalte vinner, skal bli kommunens neste ordfører.

Når et parti oppgir posisjoner og politikk på grunn av ordførervervet, da må det være alvorlig. Det mest alvorlige jeg kommer på i skrivende øyeblikk er pengeproblem.

I SV er det partiskatt. De som har folkevalgte verv betaler inn et beløp av godtgjørelsen til partiorganisasjonen. Det finnes lokale variasjoner og lokale varianter. Asker SV bestemte blant annet at alle som har folkevalgte verv skal betale inn til partiorganisasjonen 10 prosent av nettoutbetalt godtgjørelse. I Nordkapp kan en lignende ordning bli innbringende for SV om Tore Fosse blir ordfører. Det er tydeligvis pengene som råder også i SV.

Mer om SVs partiskatt finner du på partiets hjemmesider som akkurat nå ikke fungerer. Pengeproblem?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nå er jo ikke SV det eneste partiet som har partiskatt. Vi i Venstre har en lignende ordning her i Bergen

Solvik sa...

Trond, jeg tviler på om dere vil kaste viktige prinsipp på havet bare for å få posisjoner og dermed økt partiskatt? Venstre har vært rimelig rakkrygget de siste årene. Kanskje irriterende rakkrygget for en del Frp-politikere? :)

Nå skal ikke jeg si at Nordkapp SV hiver alt av prinsipp bare for å få ordføreren, men innslaget med partilederen på lokalradioen minnet veldig mye om en slik holdning.

Anonym sa...

Nei det vil vi nok ikke, det neste jeg ville påpeke var bare at det emd partiskatt ikke kun gjelder SV.
det ser ut til at vi har irritert FRP til bristepunktet denne gangen noe som egentlig er ganske greit. Vi er ikke her for å blidgjøre dem, men kjempe for liberale prinnsipper.