onsdag 1. juni 2011

Høyrepolitikere med narkotikamarkeringer

Høyre kjører rått på nulltoleransen mot narkotika. Populisme!

Jens Stoltenberg utspill, et utspill som blant annet er omtalt på TV2, om asylsøkere som begår kriminelle handlinger skal få et annet oppholdssted, har satt fart i kampanjemaskinen til Høyre.

Fra Høyre sentralt er det sendt ut e-poster til ordførerkandidater og fylkessekretærer med retorikk. Høyre sentralt forventer at hele partiorganisasjonen markerer seg de neste dagene med stikkordene: “Trygge lokalsamfunn - nulltoleranse for narkotika”.

Høyre har ingen løsninger på narkotikaproblematikken, bortsett fra mer av noe som ikke fungerer. Med Høyres politikk blir mange av bakmennene beskyttet. Så lenge det er etterspørsel etter narkotika vil det være tilbud. På alkohol har Høyre en liberal politikk for å stagge illegal omsetning. På narkotika går partiet i motsatt retning. Merkelig!

I narkotikapolitikk er Høyre uten troverdighet. Rett og slett fordi medisinen med forbud allerede er i bruk. Jeg håper jeg slipper å se leserinnlegg fra toppkandidater i Finnmark Høyre om temaet. Skulle det komme leserinnlegg er det med retorikk fra sentralt hold.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du synes det er rart at Høyre har en mer liberal holdning til alkohol enn narkotika. Det er vel ikke noe merkelig med det.

Solvik sa...

Jo anonym, det er det hvis en skal ta Høyres argumentasjon på alvor når det gjelder for eksempel Vinmonopolet.

Høyre har vært en pådriver for vinmonopolordningen, en ordning som sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Politikerne har Vinmonopolet fordi det er én av måtene de kan bruke for å bekjempe illegal omsetning av alkohol. Tilgang på lovlige drikkevarer er vellykket på veldig mange måter.

På narkotikaområdet har Høyre inntatt et helt motsatt standpunkt. Narkotika skal bekjempes for enhver pris med økt satsing på politiet, og bruk av straff. Denne medisinen har vi prøvd i flere tiår, uten stort hell. Høyre har hatt regjeringsansvar uten at narkotika ble bekjempet.

Er det etterspørsel vil det automatisk være tilbud. Jeg tror en liberal ruspolitikk regulerer etterspørselen på den beste måten. Høyre er kun liberal på alkohol.

Anonym sa...

Du vet at det er ingen som er så liberal som du Bønna!!!

Jeg ser ingenting galt i å være i mot distribusjon, salg og bruk av narkotika. Jeg har selv sett på nært hold hvordan narkotikaen ødelegger livet til mennesker og jeg vil kjempe med nebb å klør for at det ikke legaliseres.

Så kan man jo hevde at alkoholen også er ødeleggende, noe det absolutt er. Likevel er det lovlig å konsumere alkohol

Jeg tror nok aldri at vi vil få bukt med narkotikaproblemene i Norge, men vi må ikke slutte å prøve. Vi kan ikke gi opp......

Fred
Listekandidat i Hammerfest

Solvik sa...

Husk listekandidat Fred, det er kun i retorikk at Høyre er klar og tydelig mot narkotika, ikke i praktisk politikk. Høyre har ingen ny medisin, men vil kjøre på videre på den vi vet ikke fungerer.