fredag 6. mai 2011

Er spent på høyrepolitikken i Nordkapp

Jeg er spent på hva landsmøtetalen Erna Solberg holdt, og Høyres valgkampsaker har å si for Høyres politikk i Nordkapp. I inneværende periode har Nordkapp Høyre ikke skilt seg ut i forhold til de andre partiene på nøkkelordene ”kunnskap i skolen” og ”kvalitet i omsorgen”. Foruten initiativet om privatskole i Nordvågen, en sak SV-personligheter har støttet veldig sterkt, har få politikere fronter valgfrihet i lokalsamfunnet.

Valgfrihet er et flott ord, men debatter som viser skillelinjene Erna Solberg snakket om i landsmøtetalen, er ikke synlig i Nordkapp. De aller fleste vedtakene i Nordkapp kommune er enstemmige. Arbeiderpartiet og SV er på linje med Høyre og FrP. Uenigheter, ja det er det som regel om fillesaker. Eller; det har vært en sak som har skilt Høyre og FrP fra de andre partiene i inneværende periode, rengjøring av kommunale bygg. Dessverre er det vanskelig å komme på flere slike saker.

En rød kommune som Nordkapp bør være et eldorado for Høyre- og fremskrittspartipolitikerne. I Oslo blir Erna Solberg regner som en sosialdemokrat. I vårt lokalsamfunn ville hun nesten vært en ekstreminst. Det bør være et tankekors for opposisjonen i Nordkapp.

1 kommentar:

Anonym sa...

Slutt med klaginga: I Nordkapp kan man nuh velge mellom pest eller kolera, mens man tidligere måtte klare sæ med kolera...; en klar forbedring!!