fredag 5. september 2008

Topp 10 – de beste nettstedene

Da er det helg om noen få minutt. Jeg avslutter arbeidsdagen med en black russian, en herlig blanding mellom Carlua, vodka og isbiter. Jeg har i kveld jobbet med internett. Jeg er den i Nordkapp som har ansvaret for flest hjemmesider. Derfor skal jeg sette opp en liste over de ti beste hjemmesidene i kommunen. Ettersom jeg er redaktør eller ansvarlig på flere av nettstedene, er jeg egentlig inhabil, men det er uviktig på en fredagskveld etter at black russian har inntatt glasset.

Nummer 1, den beste: Radio Nordkapp.
http://www.radionordkapp.no/
Et kommersielt nettsted fra lokalradioen. Nettstedet har enormt høye trefftall, blir oppdatert ofte, har bilder og lydinnslag. Radio Nordkapp bruker mye ressurser på sitt nettsted, sannsynligvis mer enn det leserne vet om. Det er ingen automatikk at en liten kommune kan ha slike hjemmesider, men i Nordkapp klarer vi det faktisk. Imponert og svært inhabil.

Nummer 2: Nordkapp TV.
http://www.nordkapp.tv/index.php?cat=26599a
Enormt bra nettsted med webkameraer fra flere plasser i kommunen. Høye trefftall. Litt kjedelig design, men nettstedet fungerer godt. Det er kameraene som opptar brukerne. Jeg tror dette er det beste kameranettstedet i Norge.

Nummer 3: Honningsvåg Turn & Idrettsforening.
http://www.htif.no/
Et nettsted med masse informasjon om Honningsvåg Turn & Idrettsforening, Nordkapp største forening. Sidene blir oppdatert svært ofte. Kanskje det idrettslaget i Norge som oppdaterer sine hjemmesider oftest. Det sier litt! Er veldig inhabil, og veldig fornøyd med skiftet fra N3sport til publiseringsløsningen til Visto AS.

Nummer 4: Nordkapp Næringshage.
http://www.nordkappnh.no/
En spennende nettsted med masse nyheter fra og for næringslivet i Nordkapp. Nordkapp Næringshage er flink til å oppdatere nettstedet.

Nummer 5: Uteliv i Nordkapp.
http://www.corner.no/
Hjemmesidene til Corner, Nøden Pub og Z. Fantastisk på oppdateringer. Kanskje en av de mest oppdaterte sidene for utelivsbransjen i hele Norge. Gode trefftall, til tross for at hele nettstedet er basert på nyheter om og for Corner, Nøden Pub og Z.

Nummer 6: Nordkapp.
http://www.nordkapp.no/
Et nettsted om reiselivsdestinasjonen Nordkapp kommune. Naturlig nok høye trefftall ettersom Nordkapp er en reiselivsmagnet i Norge. Et godt nettsted med masse informasjon. Litt dårlig på oppdateringer på nyheter fra Nordkapps mange severdigheter.

Nummer 7: Nordkapp og Omegn Turlag.
http://www.turistforeningen.no/nordkapp/
Et veldig bra nettsted. Morsomt og interessant å besøke. Turlaget er gode på oppdateringer.

Nummer 8: Bryggerie`.
http://www.bryggerie.no/
Bryggerie` er gode på nyheter, er flink til å oppdatere nettstedet. Mye godt stoff, i perioder mange artigere varianter på nyhetene. En del av sidene på nettstedet er mangelfull, spesielt gjelder dette menyene på mat og arrangementsdelen. Med enkle virkemiddel kan dette rettes opp på kort tid. Inhabil.

Nummer 9: Nordkapp kommune.
http://www.nordkapp.kommune.no/
Nordkapp kommune har et mye bedre nettsted enn det folk tror. Hjemmesidene inneholder mye informasjon og oppdateringen av hovedsiden er ok. Kommunens satsing er nok litt personavhengig. Kommunen er avhengig av innsats fra enkeltpersoner i organisasjonen. Det er synd. Noen av undersidene kan med fordel oppdateres litt oftere.

Nummer 10: Nordkapp Svømmeklubb.
http://www.nordkappsk.org/
Som gammel toppsvømmer må jeg skryte av Fred Gjøran Einvik i Nordkapp Svømmeklubb. Den gamle lederen, nå nyvalgt kasserer, gjør en veldig god jobb med nettstedet. Hjemmesidene til svømmeklubben oppdateres ofte. Skrev jeg gammel toppsvømmer? Huffda, glasset er tomt.

Ingen kommentarer: