tirsdag 23. september 2008

Fotballgruppa med stor innflytelse

En god jobb i fotballmiljøet bidrar til et bedre samfunn.

I dommerkretser går det skrekkhistorier om Honningsvåg Turn & Idrettsforening. Vi har mange stygge historier. Spesielt vårt fargerike språk har gitt oss et dårlig rykte.

Etter at Ole Dyrstad, tidligere Lillestrøm-spiller, kom hjem til Honningsvåg, har han snakket masse om gode holdninger, både til trening og oppførsel. Hver gang jeg hørte Dyrstad, snakket han om dette. Da dagens styre ble valgt, fikk vi noen stygge saker i fanget. Ole fortsatte å snakke om holdninger, både til trenerne, spillerne og styret. I dag, på styremøtet, drøftet vi Fair play prisen for 2008, en ny pris som vi etablerte i vår. Under drøftelsene kom det frem at det var lenge siden vi hadde behandlet disiplinærsaker. Konklusjonen er at holdningsarbeidet endelig gir resultat. Mye gjenstår fortsatt. Ikke sikkert vi blir best i fotball, men vi er på god vei til å bli gode når det gjelder holdninger til med- og motspillere.

Jeg må legge til at skolene har satset veldig på holdningsarbeid den siste tiden, med spesiell vekt på språkbruk. Både fotballgruppa og skolen har dratt veksler av hverandre. Det kalles godt lagspill!

Ingen kommentarer: