søndag 21. september 2008

Frisører – en ufatterlig rå og kynisk bransje

VG har en sak der avisen avslører spillselskap som kynisk og rå. Lite nytt kom frem i saken, bortsett fra at VG prøver å hisse opp folk mot disse selskapene som tilbyr ulike veddemål.

Jeg synes servicebransjen er rå, og spesielt frisørene. Jeg klipper meg hos ho Ada i Storgata. Jeg har også den uvanen at jeg bruker å besøke yndlingsfrisøren min for å ta en kopp kaffe. Når det skjer, bruker hun å komme med følgende påminnelse:

--Solvik, du er langhåret nå, sier hun.
--Er jeg det, er mitt svar.
--Ja, sett deg i stolen, sier hun.

Jeg labber de fem meterne fra kafferommet til stolen. Hun tar på meg en sekk, størrelse hest. Hun starter barbermaskinen. Jeg lukker øynene. Det går to minutt og vips hun krever meg for 300 kroner. Det er råskap det, men jeg liker tilbudet og jeg går til frisøren helt frivillig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hallo.........Likte ikke den overskrift, ellers jobba jo ho Ada bra. Kundan ønske jo at vi yt god service, og vi som du treng jo til smør på brødskiva
Lille my

Anonym sa...

Interessant - fra 80-90 tallet og opp til for noen år sida, så opplevde jeg at det ofte var vanskelig å få frisøren til å klippe håret fullt så kort som man ønsket, og ofte holdt de igjen på toppen av hodet og i panneluggen.

Hensikten var selvsagt at man fortere skulle bli for lang på håret og komme tilbake tidligere for å klippe seg, så frisøren oftere fikk jobb, og hver gang jeg opplevde dette, byttet jeg bare frisør, selvsagt.

De senere årene har dette ikke vært noe problem, så mulig frisørene nå har sluttet med dette barnslige knepet, som i en årrekke bare skapte unødig stress i frisørstolen.

På det verste kunne man oppleve at klippingen halte ut, og når man da sa fra at det nok skulle være enda en del kortere, så begynte frisøren å ymte frampå, om at det var gått med mye tid.

Ingen stor sak, men jeg velger å ta ditt sarkastiske eksempel bokstavelig, for de fleste ønsker jo at frisørens pris skal inkludere at man blir akkurat så kort på håret, som man hadde tenkt, og at det ikke skal være noen 'drakamp' for å få klippet håret passe kort.

Solvik sa...

Helt rett, Lille my.
Overskriften og deler av teksten er usmakelig, på samme måte som VGs overskrift om spillegalskap er det. Bedriftene ønsker og er avhengig av å tjene penger og vi som kunder velger om vi vil benytte oss av det en bedrift tilbyr.

Jeg benytter gjerne ho Ada, slik jeg også benytter spillselskap på internett med jevne mellomrom. For øvrig har jeg mer glede av å spille på en fotballkamp enn tre minutt med Adas barbermaskin, selv om også det er hyggelig.

Anonym sa...

hehe..syns det er helt greit at VG smeller opp en slik overskrift. Hvis jeg skulle valgt mellom 1 million mennesker som var skeptisk til selskap som hadde som mål å utnytte folk mest mulig, eller 1 million mennesker som syntest at slike selskaper var akkurat det vi trengte for at verden skulle bli ett litt bedre sted, hadde valget vært svært enkelt..eksemplet og valget er faktisk så enkelt at det er ikke noe man trenger å diskutere, eller eksemplifisere med noen idiotiske frisører eller skrike ut at folk har seg selv å takke.

Anonym sa...

Tja, skal vi heller prøve å lage en 10 på Topp liste over virkelig rå og kyniske bransjer, som utnytter hjelpeløse mennesker? Jeg begynner:

Ta hele systemet som sørger for å levere strøm hjem til nordemenn. Milliarder i overskudd melkes ut av oss, minstepenjonister må fryse for de ikke har råd til de råtne prisene. Alt for en vare som regner gratis på oss, kommer fra kraftstasjoner vi alt har betalt for, gjennom et kraftnett vi også har betalt for. Et børssystem er laget for å hause opp prisen så du må betale maksimalt. Alt godkjent av politikere.

Neste råtne er Stortingpolitikere. Alt i regler for dem selv, de vet jo f.eks at en vanlig pensjon ikke rekker til. For sent å bli kvitt dem, de verste har kanskje alt gått av.

Kom med flere forslag…lista blir sikker ganske lang…

Anonym sa...

Fin kommentar. I vårt forbrukersamfunn er det en sterk tendens til å beskytte og å regulere. Til en viss grad er det nok et behov for det, men det er minst like viktig at mennesket oppdras og sosialiseres på en måte som gjør at det er i stand til å forvalte en viss egen dømmekraft og fornuft.

Det er klart at alle jager etter hverandres penger. Bare ideen om handel og markedsplass er tuftet på dette. Ønsker ikke bakeren på hjørnet å bli millionær?

Ellers er det noen her som åpenbart skulket norsktimene (eller svensktimene)..