fredag 19. oktober 2007

Skrekkampanje

Vi blir ikke alkoholikere av å drikke en øl, like lite som om vi blir hektet på narkotika av å prøve hasj en gang iblant.

Veldig mange, også i Nordkapp, har prøvd rusmidler. De aller fleste har ikke blitt avhengig av narkotika, selv om de har røyket hasj på en fest eller to. Derfor er det ufornuftig å påstå at en blir hektet av å prøve en gang. Det er ufornuftig fordi et flertall av alle som har prøvd vet det ikke er slik i virkelighetens verden.

Betania har hatt et møte om rusmidler, spesielt narkotiske stoffer. Den kristne gjengen inviterte Jan Henrik Sara og Hans Petter, HP Martinsen på besøk. Som tidligere misbrukere slo disse to på stortromma og mente bruk av narkotika nesten automatisk ville føre til avhengighet og misbruk.

Ingen ting tyder på at skrekkampanjer virker etter hensikten, I 2003 gjennomførte staten en skrekkampanje mot røyk. Flere titallsmillioner kroner ble brukt. Salget av tobakk gikk litt ned de første månedene, men økte igjen året etterpå, ifølge tall fra Absentia. Ekspertene mente den gang at skrekkampanjer ikke virker på lang sikt. Det er sikkert ulike forklaringer på det. Jeg antar forklaringen ligger på personlige erfaringer, pluss at en del av oss liker å ta sjanser eller leve litt ”farlig”.

Ære være Betania som ønsker å forebygge bruk av rusmidler, men forebyggende arbeid og reell informasjon er betydelig bedre enn katastrofehistorier. En blir ikke automatisk avhengig av å prøve hasj, like lite som man dør av å røyke en vanlig sigarett.

Uttalelsen til Jan Henrik Sara tar nesten kaka.
--Når en bruker narkotika mister en alle følelsene sine og en mister respekten for andre. Man blir store egoister og tenker kun på seg selv. Man forandrer helt personlighet, sier Sara til Radio Nordkapp.

En kan lure på om alle sosialistiske hasjrøykere er enige i den påstanden?

Til alle i Nordkapp som lurer på om undertegnede bruker narkotika, er svaret nei. Jeg fordømmer ikke de som gjør det, men for meg holder Black Russian i massevis.

Ingen kommentarer: