fredag 1. juli 2011

Vi skremmer bort mange turister

Det er ekstremt dyrt i Norge!

Det er den europeiske kjøpekraftsundersøkelsen 2010 fra Statistisk sentralbyrå som viser at mye er dyrt i Norge. Det er skatter og avgifter som driver prisene oppover i forhold til land vi kan sammenligne oss med. Oversikten viser at aktørene i reiselivsnæringen har vanskelige vilkår sammenlignet med konkurrenter i utlandet.

Det norske prisnivået for alkoholholdige drikkevarer og tobakk var mer enn dobbelt så høyt, 137 prosent, som gjennomsnittet av EU27, ifølge SSB. For hotell- og restauranttjenester, samt matvarer og alkoholfrie drikkevarer, var prisnivået i Norge henholdsvis 78 og 65 prosent over gjennomsnittet i EU27.

Fortsetter utviklingen vil nordmenn rømme til utlandet på ferie. Verst for norske bedrifter, er at utlendinger vil kvie seg for å reise til Norge. Det er rett og slett for kostbart å besøke det rødgrønne landet.

Sosialdemokratisk politikk, helt uavhengig av hvem som står bak politikken, kan på sikt bli en katastrofe for reisemålet Nordkapp.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er i dyrt i Norge? Ja, men dette er turistene kjent med. Likevel øker besøkstallene. Hvorfor? Fordi dette er turister med kjøpekraft. Og hva er gratis dag? Prøv å feriere i våre naboland.