tirsdag 19. juli 2011

AP samarbeidet med FrP i 2007

I 2007 inngikk Arbeiderpartiet en avtale med FrP og Høyre i Nordkapp. Det var ikke bare et valgteknisk samarbeid, men en politisk avtale ble undertegnet av partiene. Avtalen var elendig, og ikke verdt papiret den ble skrevet på. Arbeiderpartiets delegasjon rundlurte Høyre og FrP og de to sistnevnte partiene burde skjønt at de ble lurt.

Avtalen er publisert på nettstedet til Radio Nordkapp.

Jeg synes valgteknisk samarbeid er fornuftig, slik at partiene sikrer seg verv. Politisk skal det være så stor forskjell mellom AP og FrP, at politiske avtaler skal være teoretisk umulig dersom FrP skal gjennomføre det partiet går til valg på.

Kristina Hansen ble skjelt ut av arbeiderpartipolitikere da hun inngikk avtale med Lars-Helge Jensen og Renate Olsen etter valget i 2007. Dersom hun nok en gang lurer Høyre og FrP, vil hun ikke få de samme skyllebøttene ifølge VG.

Forhåpentligvis blir det ingen avtale etter høstens valg. Kommunestyret trenger mer partipolitikk, flere uenigheter. Tverrpolitisk enighet har vært en ulykke for Nordkapp-samfunnet. Enighet og få diskusjoner gir minimal utvikling for lokalsamfunnet.

Ingen kommentarer: