tirsdag 15. januar 2008

Idrettspolitisk plan?

I tirsdagens kommunestyret sa Kystpartiets Rolf-Arne Nicolaisen at det i hele forrige periode var bred enighet om en idrettspolitisk plan i Nordkapp, men at kommunen ikke har klart å lage en slik plan. Disse opplysningene var overraskende for meg, som representerte Høyre i avdelingsstyret for Oppvekst og kultur i forrige periode.

Det har ikke, i offisielle sammenhenger, vært etterspørsel etter en idrettspolitisk plan i Nordkapp. De planene som har blitt debattert i kultursektoren de siste fire årene, er det Høyre som har presset frem. Dette gjelder en plan om kulturmidler og en bibliotekplan. Vi fikk ikke gjennom alle våre forslag i planene, men planverkene/retningslinjene ble vedtatt.

En idrettspolitisk plan i Nordkapp er unødvendig. Lag, foreninger og organisasjoner konkurrerer. Denne konkurransen er sunn. Det er konkurransen som bidrar til et godt og rikt kulturliv i Nordkapp. Nordkapp kommune skal ikke sterkere inn i idretten. Vi vil ha et rikt idrettsliv, ikke omvendt, som vil være konsekvensen av tankene til Kystpartiets Rolf-Arne Nicolaisen.

For øvrig var Kystpartiet representert i avdelingsstyret i forrige periode. Arne Basso fremmet ikke forslag om en idrettspolitisk plan. Så det så.

Forøvrig må idrettsfolket vente i spenning. Hallprosjektet skal opp igjen i februar. Kommunestyret har brukt 10 minutt på å diskutere utbyggingen av Honningsvåg skole, et prosjekt til over 100 millioner kroner, men skal bruke time etter time på et prosjekt som omtrent skal være ”gratis”.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lurer på hva rådmannen i Alta hadde sagt dersom private aktører hadde sagt seg villig til å bygge fotballstadion sammen med Alta IF og at det ikke ville kostet kommunen ei krone......

Solvik sa...

Rådmannen hadde jublet :)

Anonym sa...

Det er jo nettopp for å sikre at det faktisk blir gratis for kommunen - og ikke for HT&IF-allianse - at det må brukes tid på dette.
En annen sak er vel at det å lage en avtale med kommunen, hvor hensikten er å ta staten for momspenger, kanskje egentlig er en sak for økonkrim....

Solvik sa...

Anonym, jeg har ikke kritisert at politikerne bruker tid på bane/hallprosjektet, men sammenlignes dette prosjektet med Honningsvåg skole, som har kostet 100 millioner kroner, er det en merkelig debatt. Utbyggingen av Honningsvåg skole gikk igjennom uten debatt, riktig nok med noen innlegg, mens bane/hallprosjektet skaper støy i lokalsamfunnet.

Mange kommuner har utnyttet av momskompensasjonsordningen, uten at kommuner/idrettslag har gjort noe ulovlig. Det er mulig å finne mye informasjon om loven/ordningen på regjeringen.no. Det er også mange andre oppslag om ordningen, blant annet på nettet. Jeg lenker til et oppslag fra Sunnmørsposten:
http://www.smp.no/default.asp?page=1024&item=567589,1&lang=1
Regelverket har kommunens administrasjon kunnskap om. Det skal være unødvendig å koble inn Økokrim. :))