søndag 4. november 2007

Høyremann som digger progrock

Ja, jeg er en uvanlig høyremann. Langt mer liberal enn det som er vanlig. Jeg er sannsynligvis også den eneste høyresympatisøren i Norge som elsker gruppa Thule. Ja, jeg elsker Thule, et progrock band fra Honningsvåg. Bandet har gitt ut fem album. Alle bandets utgivelser har kommet i begrensede opplag, og flere av dem går for relativt høye priser på bruktmarkedet, på tross av at bandet er lite kjent utover prog-miljøet.

Det er egentlig rart at jeg digger et progrock band. Jeg hører ikke på sånn musikk til vanlig og jeg kan veldig lite om sjangeren. Likevel elsker jeg Thule og musikken til gruppa.

Lørdag var det konsert på Bryggerie`. Det er cirka ti år siden Thule sist spilte i Honningsvåg. Da dekket jeg konserten for Radio Nordkapp. Da som nå var opplevelsen minnerik.

Vokalist Peer-Einar Pedersen startet lørdagens konsert med å sende en hilsen til meg, og sa det var jeg som hadde skylden for at gruppa igjen spilte i Honningsvåg. Det var flott å få æren, men den er ikke særlig fortjent. Medlemmene i Thule bestemmer selv når dem vil opptre. Kvaliteten er så høy at i Honningsvåg får gruppa opptre hvor som helst. Hvis Pedersen mente at jeg hadde æren for at Thule fikk Nordkapp kommunes kulturpris for 2007, vil jeg ikke kommentere det. Møtene i avdelingsstyret er lukket når saken om kulturprisen behandles. Det eneste jeg vil si er at vedtaket var enstemmig, og at politikerne fra samtlige parti var kjempefornøyd med årets tildeling.

Hvis jeg skal beklage noe som helst, er det at Bryggerie` har stoler, bord og servering. Thule kunne jeg godt tenkt meg å oppleve live, helt edru og liggende, gjerne i en seng eller i en hage, der jeg kunne se mot himmelen. Musikken tar meg inn i et helt nytt univers. Jeg flyr og det hadde vært deilig å bare la tankene vandre dit bassisten, gitaristen og trommisen ville at det intellektuelle skulle lande.

På lørdag fikk publikum i Nordkapp oppleve Thule. Snart får andre plasser besøk av honningsvågingene. Jeg håper publikum møter opp og nyter konsertene som Thule gir. Det er fantastiske opplevelser, og det gjør livet rikere. God fornøyelse og takk for en fantastisk kveld på Bryggerie`.

1 kommentar:

Anonym sa...

OK. Det er ikke slik at du har hele æren, men du må nok bare godta at vi anser dæ som medskyldig.
At du ikke vil kommentere kulturprisen er jo veldig korrekt, og dermed i tråd med hva man forventer av en Høyremann. For vår del er det likevel ingen tvil, siden vi har fått bekreftet fra andre hold, at det var ditt forslag som la grunnlaget for vedtaket i Oppvekst- og kultur. Slik sett er du medskyldig, siden denne prisen bidro til å framskynde vår liveopptreden i Hvåg.
Og takk for d.

mvh
p-
THULE